Friske jordbær, som nemt og hurtigt kan laves til en jordbærcreme. (©DR)

Jordbærcreme

Lav en nem, smagfuld jordbærcreme, som kan bruges til dessert eller som tilbehør til grøden. En opskrift af Kisser Mikkelsen Ravnbøl, foredragsholder, forfatter og underviser med speciale i mad og ernæring til børn. Bl.a. forfatter til Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens bog “Mad til spædbørn & småbørn – fra skemad til familiemad”, der i foråret 2014 udkom i 15. udgave.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g friske jordbær
  • 75-100 g banan
  • 1 smule friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Blend ca. 100 g friske jordbær med 75-100 g banan til helt cremet konsistens. Den færdige creme er farvemæssigt ovre i det lyserøde. Smag på cremen og tilsæt evt. lidt citronsaft. 
  2. Giv cremen som dessert eller kom den i grøden.

TIP: Banan kan også erstattes med mango

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær