Jordbærdrømme
I den store bagedyst laver Katja petit four kage, med lækre jordbær og pistacie, svøbt i chokolade.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
12 pers.
Ingredienser
Jordbærmousse
- 120 g jordbær
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 blade husblas
- 2 dl fløde
- 4 tsk. jordbærsirup
-
0,5 stk.
citron
(saften fra citronen)
Chokoladebund
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 100 g mørk smeltet chokolade
- 2 stk. æg
- 40 g mel
- 1 smule salt
Fremgangsmåde
Jordbærmousse:
- Husblas sættes i blød. Mos jordbærerne med en gaffel og bland vaniljesukker i. Pisk fløden. Put husblas i en gryde med 1 spsk jordbærsaft samt lidt citron.
- Smelt husblas. Hæld i en tynd stråle blandingen ned til bærerne. Når den er fingervarm, hæld da lidt fløde i og dernæst resten af blandingen ned til fløden.
- Put jordbærsirup i. Hæld blandingen i en sprøjtepose og i køleskabet med det.
Chokoladebund:
- Alle ingredienser piskes i 8 min. Bages midt i ovn ca. 11 min ved 200 grader.
Opbygning:
- Chokoladebund puttes ned i en dråbeform. Der puttes et lag jordbærmousse ovenpå. Pyntes med skiveskårne jordbær og hakkede pistacienødder samt et chokoladegitter.