Tidsmængde: 3 timer, 30 min Mængde: 8 pers.
Ingredienser
BUNDE
- •
400 g marcipan
- •
300 g sukker
- •
50 g mel
- •
6 stk. æg
- •
30 g god, mørk chokolade
VANILJEMOUSSE
- •
12 blade husblas
- •
8 stk. past. æggeblomer
- •
180 g sukker
- •
5 dl sødmælk
- •
2 stænger vanilje
- •
6 dl piskefløde
- •
1 kg friske jordbær
GELÉ
- •
3 blade husblas
- •
3 dl vand
- •
300 g jordbær
- •
120 g sukker
- •
1 håndfuld mynte
Fremgangsmåde
Lav bunde:
Marcipanen rives og piskes sammen med sukker, mel og æg til en luftig masse.
Bages på bagepapir i to springforme (28 cm) - ca. 16-17 minutter ved 200 grader (til de er gyldenbrune)
Lad kagerne afkøle.
Lav vaniljemousse:
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse.
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Hæld mælken i en gryde.
Skær vaniljestængerne over og skrab kornene ud.
Vaniljekorn og den flækkede vaniljestang kommes i mælken, der bringes i kog (kog et par minutter).
Fjern de flækkede vaniljestænger.
Sæt skålen med æggemassen over vandbad og pisk den varme mælk i. Der piskes indtil cremen er tyk og lækker cremet.
Tag husblassen op af vandet og klem vandet af.
Smelt husblassen i den varme creme, pisk til den er helt opløst. Sæt cremen til afkøling.
Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme.
Lav gelé:
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Vand, jordbær og sukker koges … mas mynten og kom den i de sidste 10 minutter.
Den varme saft hældes fra og husblas kommes op i.
Opbygning:
Læg bagepapir over kagerne og vend dem ud på bordet - træk bagepapiret af.
Chokoladen smeltes og smøres ud over de to bunde.
Læg nu den første bund tilbage i den afkølede springform.
Først bund, så jordbær, vaniljemousse, så en bund til, med chokolade, en tynd omgang vaniljemousse, jordbær og til sidst gele!