Jordbærlagkage med avocado-mousse toppet med friske jordbær. (©DR)

Jordbærlagkage

Prøv denne anderledes jordbærlagkage af Katja fra Den Store Bagedyst. Kagen smager dejligt af jordbær og en mild, men dejlig, avocado-nøddesmag. Denne kage passer med garanti til et, eller flere af sommerens højdepunkter.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hvide lagkagebunde

  • 4 stk. æg
  • 125 g sukker
  • 75 g mel
  • 75 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Hasselnøddebunde

  • 200 g hasselnødder
  • 5 stk. æggehvider
  • 200 g rørsukker
  • 1 spsk. mel

Jordbær-gelé

  • 630 g jordbær
  • 110 g sukker
  • 6 blade husblas
  • 8 stk. peberkorn

Jordbærmousse

  • 275 g jordbær
  • 125 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1,25 dl cremefraiche
  • 8 stk. peberkorn
  • 3 blade husblas
  • 2,5 dl fløde

Avocado-mousse

  • 65 g fløde
  • 35 g glukose
  • 56 g citronsaft
  • 140 g avocado
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2,8 blade husblas
  • 3 dl pisket fløde
  • 50 g flormelis

Gelé

  • 6 stk. abrikoser
  • 50 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 blade husblas

Pynt

  • 1 bakke friske jordbær
  • 750 ml pisket fløde

Fremgangsmåde

Lav hvide lagkagebunde: 

  1. Æg og sukker piskes til en luftig masse. Der tilsættes sigtet mel/kartoffelmel og bagepulver. Bages i en 24 cm springform, midt i ovn ved 200 grader 15-20 min. Bundene skal deles i 3, hvor dog kun 2 af bundene skal bruges

Lav hasselnøddebunde: 

  1. Hasselnødderne ristes på panden og blendes bagefter. Der tilsættes nu de 5 stiftpiskede æggehvider i hasselnøddeblandingen sammen med melet. 
  2. Bages i en 24 cm springform, midt i ovn ved 200 grader ca. 18 min. Denne bund skal deles sådan at der kun bliver skåret 1/3 væk af kagen, dvs. at bunden skal være lige så tyk som de hvide lagkagebunde.

Lav jordbær-gelé:

  1. Jordbær og sukker koges i ca. 15 min. Massen sigtes igennem en si. Der opstår lidt skum, fjern dette. Tilsæt med det samme husblassen, der har været udblødet i vand. Lad det stå og afkøle. Det må først komme på kagen når det er afkølet!!

Lav jordbær-mousse: 

  1. Jordbær, peberkorn, vaniljestangen(husk at tage kornene ud og put det sammen i gryden med resten af stangen) og sukker koges i ca. 10 min. Sigt det igennem en si. Tilsæt de udblødte husblas. Lad det afkøle lidt hvorefter cremefraichen kommer i. Når det har nået en temperatur på ca. 35 grader put da lidt af piskefløden i, rør rundt… og put så det resterende fløde i. Stil koldt!

Lav avocado-mousse: 

  1. Fløde, vanilje og glukose varmes til kogepunktet. Tilsæt udblødte husblas og lad det afkøle til en temperatur på 42 grader. Blend avocado og citronsaft og bland det i den afkølede creme. Først lidt og dernæst resten. Put lidt af den piskede fløde i avocado cremen, rør rundt, og dernæst put resten i.

Lav gelé:

  1. Hak abrikoserne fine og kog dem i vandet sammen med sukker og citronsaft i 10 min under låg. Tilsæt den udblødte husblas og lad det stå i 10 min. Og sigt det derefter. Du kan varme geléen op hvis den er blevet for stiv.

Så skal kagen samles: 

  1. Når kagen skal samles, lægges først 1 hvid lagkagebund. Dernæst jordbærmousse. Lad jordbærmoussen stivne, hvorefter pureen kan komme på. Når geléen knap er stivnet, puttes et meget tyndt lag jordbærmousse på geléen og dernæst ligges hasselnøddebunden. På denne bund ligges nu avocado-moussen. Og afslutningsvis ligges der en hvid lagkagebund som top. Den stilles nu på køl, hvorefter den smøres med piskefløde og pyntes derpå med rosetter af flødeskum og jordbær på toppen. Jordbærerne kan pensles med abrikosgeléen, så de får en flot og skinnende overflade.



Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær