Jordbærtærte med pistacie og nutella
Smuk og smagfuld jordbærtærte med pistacienødder og nutella. Nipuni lavede denne lækre tærte i 6. sæson af 'Den store bagedyst'.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdejsbund
- 150 g smør
- 100 g flormelis
- 280 g mel
- 1 æg
Pistacie-frangipane
- 150 g sukker
- 150 g smør (stuetemperatur)
- 100 g usaltede og afskallede pistacienødder
- 50 g mandelmel
- 2 æg
Nutellaganache
- 120 g nutella
- 100 g mælkechokolade
- 1 dl piskefløde
Limecreme
- 1 blad husblas
- 70 g limesaft
- 50 g sukker
- 1,5 æg
- 25 g smør
- 1 dl piskefløde
Pynt
- Usaltede og afskallede pistacienødder
- 1 bakke friske jordbær
- Spiselige blomster
Fremgangsmåde
Mørdejsbund
- Start med at tænde ovnen på 200 grader.
- Ælt smørret sammen med mel og flormelis og saml det med ægget.
- Læg dejen på køl i ca. 30-45 minutter.
- Rul dejen ud og fordel den i en kvadratisk bageform (20-22 cm) og sæt den på køl i 15 minutter.
- Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebuden i ca. 10 minutter.
- Skru ned for temperaturen så den står på 175 grader.
Pistaciefrangipane
- Pisk sukker og smør let, lyst og luftigt og sæt det til side.
- Blend pistacienøddernene til fint mel og vend dem sammen med mandelmel med de andre ingredienser.
- Fordel det hele i tærtebunden og bag den nu igen i ca. 20-22 minutter ved 175 grader.
Nutellaganache
- Smelt nutella og mælkechokolade i en skål og sæt det til side.
- Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
- Rør ganachen glat og blank ved at røre i midten af skålen med en dejskraber.
- Hæld nutellaganachen over den afkølede tærte og sæt den i køleskabet indtil den skal dekoreres.
Limecreme
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Varm limesaft og sukker op i en gryde og lad det simre i ca. 10 minutter.
- Tilføj æg og varm det hele op til medium varme under konstant omrøring.
- Tilsæt smørret imens der fortsat røres. Når det er blevet mere cremet og tykt tages gryden af varmen.
- Smelt husblassen i den varme creme og sæt cremen på køl.
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med den afkølede creme. Hæld det hele i en sprøjtepose med stor takket tyl.
Dekoration
- Skyl jordbærrene og skær toppen af. Sæt dem herefter i det ønskede mønster.
- Sprøjt limecreme ud mellem jordbærene.
- Hak pistacienødderne og drys dem rundt omkring.
- Pynt med lidt spiselige blomster.