Lækker og smagfuld jordbærtærte med pistacie. (©DR)

Jordbærtærte med pistacie og nutella

Smuk og smagfuld jordbærtærte med pistacienødder og nutella. Nipuni lavede denne lækre tærte i 6. sæson af 'Den store bagedyst'.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 150 g smør
  • 100 g flormelis
  • 280 g mel
  • 1 æg

Pistacie-frangipane

  • 150 g sukker
  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 100 g usaltede og afskallede pistacienødder
  • 50 g mandelmel
  • 2 æg

Nutellaganache

  • 120 g nutella
  • 100 g mælkechokolade
  • 1 dl piskefløde

Limecreme

  • 1 blad husblas
  • 70 g limesaft
  • 50 g sukker
  • 1,5 æg
  • 25 g smør
  • 1 dl piskefløde

Pynt

  • Usaltede og afskallede pistacienødder
  • 1 bakke friske jordbær
  • Spiselige blomster

Fremgangsmåde

Mørdejsbund

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader.
  2. Ælt smørret sammen med mel og flormelis og saml det med ægget.
  3. Læg dejen på køl i ca. 30-45 minutter.
  4. Rul dejen ud og fordel den i en kvadratisk bageform (20-22 cm) og sæt den på køl i 15 minutter.
  5. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebuden i ca. 10 minutter.
  6. Skru ned for temperaturen så den står på 175 grader.


Pistaciefrangipane

  1. Pisk sukker og smør let, lyst og luftigt og sæt det til side.
  2. Blend pistacienøddernene til fint mel og vend dem sammen med mandelmel med de andre ingredienser.
  3. Fordel det hele i tærtebunden og bag den nu igen i ca. 20-22 minutter ved 175 grader.


Nutellaganache

  1. Smelt nutella og mælkechokolade i en skål og sæt det til side.
  2. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
  3. Rør ganachen glat og blank ved at røre i midten af skålen med en dejskraber.
  4. Hæld nutellaganachen over den afkølede tærte og sæt den i køleskabet indtil den skal dekoreres.


Limecreme

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Varm limesaft og sukker op i en gryde og lad det simre i ca. 10 minutter.
  3. Tilføj æg og varm det hele op til medium varme under konstant omrøring.
  4. Tilsæt smørret imens der fortsat røres. Når det er blevet mere cremet og tykt tages gryden af varmen.
  5. Smelt husblassen i den varme creme og sæt cremen på køl.
  6. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med den afkølede creme. Hæld det hele i en sprøjtepose med stor takket tyl.



Dekoration

  1. Skyl jordbærrene og skær toppen af. Sæt dem herefter i det ønskede mønster. 
  2. Sprøjt limecreme ud mellem jordbærene.
  3. Hak pistacienødderne og drys dem rundt omkring.
  4. Pynt med lidt spiselige blomster.