En skøn og cremet jordskokkesuppe er fantastisk at varme sig på i de kolde månder. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Jordskokkesuppe med persillesky

Jordskokker er en fantastisk spise, og denne nemme opskrift på jordskokkesuppe er hurtig at tilberede, og når den bliver blendet får den en lækker og cremet konsistens. Jordskokkesuppen bliver her serveret med en persillesky og gratinerede brød.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Suppe

  • 250 g jordskokker
  • 1 stk. porre
  • 7,5 dl fond eller bouillon
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde
  • 0,5 stk. citron
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Persillesky

  • 1 stk. bundt persille
  • 0,5 dl fone eller bouillon
  • 1 tsk. smør

Gratinerede brød

  • 4 skiver brød
  • 50 g revet parmesanost

Fremgangsmåde

  1. Jordskokker og porre skrælles, skæres i stykker og sauteres af i smør under låg ved lav varme, til de er møre. Herefter tilsættes fond, og det hele varmes op.

  2. Smør, fløde og citron kommes i blenderen og efterfølges af jordkokkeblandingen. Det hele blendes og hældes tilbage i gryden, hvor suppen kan holde sig varm.

  3. Persillesky:
    Nu blendes persille, fond og en lille klat smør.

  4. Brødskiverne drysses med parmesan og gratineres i ovnen på 200 grader, til osten er lysebrun.

  5. Anretning:
    Suppen fordeles i fire suppeskåle og persillesky hældes i en tynd stråle i midten af hver skål. Serveres med det gratinerede brød.