(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Juicy Lucy (Matts bar)

En Juicy Lucy er en cheeseburger, hvor den smeltede ost er inden i burgeren, ikke ovenpå. Matts bar i Minneapolis hævder at have den mest autentiske version:

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 6-7 g hakket oksekød
  • 4 burger boller
  • bløde, brune løg
    (ca. 2 løg)
  • 4 skiver fast smelteost
  • dill pickle
    (NY-style)

kødblanding

  • 1/3 oksefillet
  • 1/3 oksetværreb
  • 1/3 oksespidsbryst

Fremgangsmåde

  1.  Tværreb og oksebryst hakket med fin hulskive, filet hakket med en lidt større hulskive
  2. Del det hakkede oksekød i 8 lige store dele og flad dem ud til tynde burgere. Fold skiver af smelteost sammen to gange og læg dem på midten af fire af bøfferne. Læg de andre bøffer ovenpå og klem kanterne grundigt sammen. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne ved rolig varme.

  1. Kom skiver af dill pickle på underbollen, derefter bløde løg, så bøfferne og endelig overbollen.