Den søde og krydrede juledram smager dejligt af jul og er god til kaffen. (©DR)

Juledram med appelsin, vanilje og kanel

En god juledram hører sig julefrokosten til. Få her opskriften på en nem og hjemmelavet kryddersnaps med appelsin, vanilje og kanel. Snapsen er hurtig at lave, da den kun skal trække i fire dage inden servering, så du kan snildt nå det inden jul. Server eksempelvis den søde og let krydrede dram til kaffen.

Drammen skal trække i fire dage

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 15 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 spsk. kandis
  • 2 tsk. appelsinskal
  • 5 stk. rosiner
  • ½ stang kanel
  • 1/3 stang vanilje
  • 2 stk. hele nelliker
  • 1 flaske snaps eller vodka

Fremgangsmåde

  1. Tag kandis, revet appelsinskal (tørret eller frisk – hvis frisk appelsin, så riv ikke det hvide med), rosiner, kanel, vanilje, nelliker og put i en flaske eller krukke.
  2. Hæld derefter smagsneutral snaps eller vodka over og luk til. Lad drammen den trække i fire døgn ved stuetemperatur.
  3. Filtrer derefter drammen gennem et kaffefilter og hæld den på en karaffel.
  • Tip: Hvis drammen skal være sødere tilsæt da lidt honning eller sukker.