(Foto: David Bering ©Montgomery)

Juleknas

Lav din egen Daim, der smager lige så godt og har det samme sprøde knæk. Dette juleknas har fået et tvist af jul og hvid chokolade.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 80 g mandler
  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 50 g mørk sirup
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. salt
  • 250 g hvid chokolade
  • Mandelsplinter efter behov

Fremgangsmåde

  1. Hak eller blend mandlerne til groft mandelmel.
  2. Kom smør, sukker, sirup, kanel, kardemomme, ingefær og salt i en gryde, og kog det op til en karamel. Sørg for, at alt sukkeret er opløst og smeltet, inden mandlerne tilsættes. Rør undervejs, så karamellen ikke brænder på.
  3. Tilsæt de grofthakkede mandler, og kog massen i 2-3 minutter mere.
  4. Fordel karamellen på et stykke bagepapir. Brug en kniv eller en pizzaskærer, og skær firkanter ud, imens massen stadig er lidt lun. Lad massen sætte sig.
  5. Temperer chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad.
  6. Bryd karamellen op i 18-20 stykker.
  7. Dyp karamelstykkerne i chokoladen, eller pensl chokoladen på, og lad det tørre på et stykke bagepapir.
  8. Pynt juleknasen med lidt mandelsplitter, inden chokoladen størkner.
  9. Opbevares i en lufttæt beholder på køl.