Luna og Mickis smukke spiselige julkrans af dejlige småkager. (©DR)

Julekrans af peberkage

Denne spiselige julekrans smager lige så godt, som den er flot at se på. Lækre og sprøde, smørbagte småkager, fyldt med julens krydderier – og lidt til. Kransen bagte Luna og Micki i Den store Jule- og Nytårsbagedyst 2016.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

dej

  • 550 g hvedemel
  • 185 g flormelis
  • 300 g smør
  • 2 stk. æg
  • 4 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemommme
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 stk. appelsiner, skal heraf
    (usprøjtet)

Royal icing

  • 250 g flormelis
  • 1 tsk. citronsaft
  • 50 ml past. æggehvide
  • pastafarver i moss green, leaf green, christmas red

Opbygning

  • isomalt til samling

Fremgangsmåde

  1. Dej:
    Mel, flormelis, salt og alle krydderierne blandes sammen. Smørret smuldres i dejen. Revet appelsinskal tilsættes og blandes med. Æggene slås ud, piskes sammen og samler dejen. Dejen stilles på køl før udrulning og udstikning. 
  2. Udstikkes som blade i forskellige størrelser, plus små bær og en ring til at bære konstruktionen. Bages ca. 8 minutter ved 200 grader. 
  3. Royal Icing:
    Æggehvider piskes seje og stive med flormelis der tilsættes lidt efter lidt. Tilsæt citronsaft. Bland små skåle med forskellige farver pastafarve og pynt med glasur. 
  4. Opbygning:  
    Smelt isomalt så alle krystaller er opløst. Den runde småkage danner bund/base for opbygningen. Bladene sættes på enkeltvis – dyppet med isomalt. Til sidst sættes bær på.