Brødrene Price laver deres egen hjemmelavede julemedister med varme krydderier. Prøv selv derhjemme. (©DR)

Julemedister

Brødrene Prices egen opskrift på en klassisk hjemmelavet julemedister, som gerne serveres med rødkål og sennep eller stuvet grønlangkål.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 1½ kg ikke for magert svinesmåkød
  • 300 g spæk
  • 6 dl kold bouillon
    (svin eller fjerkræ)
  • 3 æggehvider
  • 4-5 spsk. kartoffelmel
  • 3 løg
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1-2 tsk. muskat
  • 2-3 tsk. allehånde
  • 20-25 g salt
  • svinetarm (ca. 2 meter)

Fremgangsmåde

Skær det kolde kød, spæk og løg i mindre stykker og kør det hele gennem kødhakkeren to gange. 

Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvider og kartoffelmel og tilsæt suppe indtil farsen har en relativt blød konsistens. Den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast. 

Stop farsen i svinetarmen, ikke alt for fast, da den udvider sig noget under tilberedningen. Hvis der opstår luftbobler, prikkes de med en nål.  

Vi synes pølsen bliver bedst, hvis man steger den i rå tilstand, men den kan naturligvis også blancheres først. Medisteren serveres med rødkål og sennep eller stuvet grønlangkål.