Brødrene Price laver deres egen hjemmelavede julemedister med varme krydderier. Foto: DR (©DR)

Julemedister

Brødrene Prices egen opskrift på en klassisk hjemmelavet julemedister, som gerne serveres med rødkål og sennep eller stuvet grønlangkål.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1,5 kg ikke for magert svinesmåkød
  • 300 g spæk
  • 6 dl kold bouillon
  • 3 stk. æggehvider
  • 4-5 spsk. kartoffelmel
  • 3 stk. små løg
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1-2 tsk. muskat
  • 2-3 tsk. allehånde
  • 1 stk. svinetarm
    (ca. 2 meter)
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Skær det kolde kød, spæk og løg i mindre stykker og kør det hele gennem kødhakkeren toi gange. Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvider og kartoffelmel og tilsæt suppe indtil farsen har en relativt blød konsistens. Den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast.
  2. Stop farsen i svinetarmen, ikke alt for fast da den udvider sig noget under tilberedningen. Hvis der opstår luftbobler, prikkes de med en nål.
  • TIP: Vi synes pølsen bliver bedst, hvis man steger den i rå tilstand, men den kan naturligvis også blancheres først. Medisteren serveres med rødkål og sennep eller stuvet grønlangkål.