Juleplatte
I Den store Jule og - Nytårsbagedyst 2017 lavede Kirsten og Nadine denne flotte mandelgave af en juleplatte fyldt med godter og julesmag.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
1 pers.
Kok og program
Ingredienser
Weinacht Stollen
- 50 g rosiner
- 50 g mandler
- 30 g tørrede abrikoser
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 75 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1-2 spsk. romessens
-
tollen
gewürz krydderi
(kan købes på nettet)
- 1 æg
- 150 g usaltet smør
- 1 knivspids salt
- 60 g marcipan
- 20 g flormelis
Æggelikør-fyld
- 100 g æggelikør
- 70 g hvid chokolade
- 1/3 vaniljestang
- 2 spsk. vodka
Sveske-snaps-fyld
- 15 svesker
- 3 1/2 spsk. blommesnaps
- 20 g marcipan
Brændte mandler
- 30 g mandler
- 30 g sukker
- 1/2 tsk. kanel
Pynt
- julemand transfer sheet
- 500 g mørk chokolade
- 30 g kakaosmør
- 2 tsk. hvid pulverfarve
- rød kakaosmør
- rød spray chokolade farve
Fremgangsmåde
Weinacht Stollen
- Hak rosiner, mandler og abrikoser i mindre stykker.
- Bland de øvrige ingredienser (undtagen marcipan og flormelis) sammen i en røremaskine. Pak dejen ind i film og stil på køl i 20 minutter.
- Ælt marcipan og flormelis sammen. Del marcipanen op i 10 lige store portioner.
- Varm ovnen til 160 grader varmluft.
- Fyld nu dej og marcipan i forme og bag i ovnen ca 15-20 minutter.
Æggelikør-fyld
- Hak chokoladen i små stykker.
- Skrab vaniljekorn ud af stangen og kom i en gryde med halvdelen æggelikøren. Massen varmes forsigtigt op- den må ikke til koge.
- Hæld den varme masse over chokoladen og rør sammen. Når massen er ensartet tilføjes resten af æggelikøren samt vodka, og massen stilles på køl.
- Lad massen køle af inden den fyldes i formene.
Sveske-snaps-fyld
- Kog sveskerne i vand i 15 minutter. Sigt vandet fra og blend sveskerne med 2 spsk snaps. Lad den køle ned og fyld i en sprøjtepose.
- Ælt i mens marcipan og 1 1/2 spsk. snaps sammen til en blød klump, og læg på køl.
Brændte mandler
- Rist mandler på en varm pande.
- Smelt sukkeret til det er gyldent, og vend efterfølgende mandlerne og kanel deri og hæld på bagepapir.
- Lad det stivne helt og hak efterfølgende til helt fine stykker.
Fyldte chokoladehjerter
- Temperer chokoladen. Hav en form klar med dit jule transfer sheet.
- Fyld formen med chokolade, og lad det størkne.
- Fyld din æggelikør i og drys med et lag brændte mandler.
- Læg formen på frys i ca. 5 minutter inden du ligger låg på chokoladen, og lader denne stivne.
Fyldte dråber
- Smelt kakaosmør, og tilsætter hvid pulverfarve.
- Med en pensel sprøjtes med den hvide farve, så du får malerklatter ned i formen.
- Pensl nu din røde kakaosmør i formen, og slut af med at spraye med din røde choko spray.
- Fyld mørk chokolade i og støb skallerne.
- Kom så et fint lag sveskekompot i alle dråber og stil på køl.
- Rul din marcipan ud, og udstik en dråbe til hver form.
- Læg marcipan i formen og luk nu chokoladerne.