Sprød og farverig julesalat med rødbede og æble. (©DR)

Julesalat med rødbede og æble

Mangler du inspiration til en sprød salat til de kolde vintermåneder? Prøv denne julesalat fyldt med rødbede, æble, forårsløg, pistacienødder og hakket persille, der pynter på ethvert bord.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. julesalathoveder
  • 1 stk. rødbede
  • 1 stk. æble
  • 2 stk. forårsløg
  • 1 håndfuld pistacienøddekerner
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 smule sherryeddike
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

  1. Fordel bladene fra julesalaten på et fad. Fordel rødbede i tern og æbletern i bladene sammen med finthakket forårsløg, pistacienødder og hakket persille. Dryp med olie og eddike og drys med lidt salt og peber.