(Foto: David Bering ©Montgomery)

Juleskum

Lav dit eget juleskum, der med længder slår det, du kan købe i butikkerne. Jo længere det får lov til at tørre, desto mere chewy og sejt bliver det i konsistensen.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 7 blade husblas
  • 260 g sukker
  • 120 g glukosesirup
  • 80 g vand
  • 140 g æggehvider
  • 20 g sukker
  • 2 spsk. frysetørrede jordbær
  • 1 tsk. lyserød farve
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • Flormelis efter behov

Fremgangsmåde

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Kog 260 g sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 grader.
  3. Mens massen koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine.
  4. Tilsæt de 20 g sukker til æggehviderne, og pisk det op til en let marengs. Når sukkerlagen er 117 grader, tages den af varmen.
  5. Pres vandet fra husblassen, og opløs den i sukkerlagen. Rør det
  6. godt sammen.
  7. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsen i en tynd stråle, mens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter, til skumfidusmassen bliver sej og er kølet lidt ned.
  8. Knus de frysetørrede jordbær i en minihakker.
  9. Del skumfidusmassen i 2, og tilsæt lyserød farve og frysetørrede jordbær i den ene portion og vanilje i den anden.
  10. Kom begge slags skum op i den samme sprøjtepose med en stjernetylle. Kom først lidt jordbærskum i den ene side, dernæst lidt vaniljeskum i den anden side. Gentag denne proces, indtil al skumfidusmassen er i sprøjteposen.
  11. Beklæd en bradepande med bagepapir, og sigt flormelis henover.
  12. Sprøjt skumfiduser ud i lange pølser på bradepanden.
  13. Sigt flormelis over juleskummet, og tril forsigtigt pølserne, så de er helt dækket.
  14. Lad dem tørre ved stuetemperatur i mindst 3 timer, gerne til næste dag. Klip eller skær juleskummet ud i passende stykker, og dyp enderne i flormelis.
  15. Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.