Juletræsflødeboller
Mangler du også altid en undskyldning for at spise flødeboller? Så kan du med denne opskrift bruge undskyldningen: "Men det er jo jul!" Disse flødeboller har nemlig smag af både kanel og kirsebær og overtrækkes med hvid chokolade, der er farvet grønt, så de ligner små juletræer.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
20 pers.
Kok og program
Ingredienser
Citron-/kanelbunde
- 115 g smør
- 2,5 g citronskal
- 90 g brun farin
- 20 g æg
- 1 g salt
- 6 g bagepulver
- 1 g natron
- 175 g hvedemel
- 1,5-2 spsk. kanel
Kirsebærskum
- 260 g sukker
- 80 g citronsaft
- 180 g lage fra amarenakirsebær
- 180 g æggehvider
- Amarenakirsebær efter temperament
Overtrækschokolade
- 500 g hvid chokolade
- 125 g kakaosmør
-
Grøn,
fedtopløselig pulverfarve
(efter temperament)
Pynt
- Farvede sukkerkugler
- Alkohol (så stærk som muligt)
- Nogle guldkugler
- Noget guldstøv, sølvstøv og rosastøv
Fremgangsmåde
Citron-/kanelbunde
- Rør smørret cremet med citronskal.
- Tilsæt brun farin og rør massen let.
- Gradvist tilsæt æg under omrøring, vær forsigtig, til det netop er samlet.
- Bland alle tørre ingredienser.
- Tilsæt gradvist de tørre ingredienser under omrøring, dejen skal kun lige samles.
- Udrul dejen mellem to stykker bagepapir i 3 mm tykkelse.
- Nedkøl dejen i køleskab, til bagepapiret kan tages af og dejen kan udstikkes.
- Udstik cirkler med 5 cm i diameter.
- Bag på bageplade eller perforeret bageplade ved 150 grader varmlu9 i 22-25 min.
Kirsebærskum
- Bland sukker, citronsaft og lage fra amarenakirsebær.
- Når lagen er 115 grader begyndes piskning af stuetempererede æggehvider.
- Hæld forsigtigt den 117-119 grader varme sirup ned i æggehviderne.
- Pisk i 5-10 min til den er sej og glat.
- Vend hakkede amarenakirsebær i marengsen.
- Fyld på sprøjtepose med #18 glat og rund sprøjtetylle.
- Sprøjt på bundene og lad dem stå mens du forbereder chokoladen.
Overtrækschokolade
- Temperer chokoladen og kakaosmørret.
- Stavblend forsigtigt pulverfarven i chokoladen.
Samling
- Dyp flødebollerne i chokoladen.
- Når chokoladen er ved at størkne pyntes med sukkerkugler og guldkugle på toppen.
- Bland alkohol med støv og sprøjt med en tandbørste på træerne.
- Opbevar flødebollerne køligt eller i køleskab.