Opskriften her blev lavet af Mads Eg Andersen i 'Det magiske juleværksted' 2020. (©STV Production/DR)

Juletræsflødeboller

Mangler du også altid en undskyldning for at spise flødeboller? Så kan du med denne opskrift bruge undskyldningen: "Men det er jo jul!" Disse flødeboller har nemlig smag af både kanel og kirsebær og overtrækkes med hvid chokolade, der er farvet grønt, så de ligner små juletræer.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 20 pers.

Kok og program

Ingredienser

Citron-/kanelbunde

  • 115 g smør
  • 2,5 g citronskal
  • 90 g brun farin
  • 20 g æg
  • 1 g salt
  • 6 g bagepulver
  • 1 g natron
  • 175 g hvedemel
  • 1,5-2 spsk. kanel

Kirsebærskum

  • 260 g sukker
  • 80 g citronsaft
  • 180 g lage fra amarenakirsebær
  • 180 g æggehvider
  • Amarenakirsebær efter temperament

Overtrækschokolade

  • 500 g hvid chokolade
  • 125 g kakaosmør
  • Grøn, fedtopløselig pulverfarve
    (efter temperament)

Pynt

  • Farvede sukkerkugler
  • Alkohol (så stærk som muligt)
  • Nogle guldkugler
  • Noget guldstøv, sølvstøv og rosastøv

Fremgangsmåde

Citron-/kanelbunde

  1. Rør smørret cremet med citronskal.
  2. Tilsæt brun farin og rør massen let.
  3. Gradvist tilsæt æg under omrøring, vær forsigtig, til det netop er samlet.
  4. Bland alle tørre ingredienser.
  5. Tilsæt gradvist de tørre ingredienser under omrøring, dejen skal kun lige samles.
  6. Udrul dejen mellem to stykker bagepapir i 3 mm tykkelse.
  7. Nedkøl dejen i køleskab, til bagepapiret kan tages af og dejen kan udstikkes.
  8. Udstik cirkler med 5 cm i diameter.
  9. Bag på bageplade eller perforeret bageplade ved 150 grader varmlu9 i 22-25 min.

Kirsebærskum

  1. Bland sukker, citronsaft og lage fra amarenakirsebær.
  2. Når lagen er 115 grader begyndes piskning af stuetempererede æggehvider.
  3. Hæld forsigtigt den 117-119 grader varme sirup ned i æggehviderne.
  4. Pisk i 5-10 min til den er sej og glat.
  5. Vend hakkede amarenakirsebær i marengsen.
  6. Fyld på sprøjtepose med #18 glat og rund sprøjtetylle.
  7. Sprøjt på bundene og lad dem stå mens du forbereder chokoladen.

Overtrækschokolade

  1. Temperer chokoladen og kakaosmørret.
  2. Stavblend forsigtigt pulverfarven i chokoladen.

Samling

  1. Dyp flødebollerne i chokoladen.
  2. Når chokoladen er ved at størkne pyntes med sukkerkugler og guldkugle på toppen.
  3. Bland alkohol med støv og sprøjt med en tandbørste på træerne.
  4. Opbevar flødebollerne køligt eller i køleskab.

Opskriften findes i samlingen

Jul - med Timm, Markus og Katrine