Julevermouth
Vermouth er vin blandet med alverdens urter, og den er lækker at drikke som den er, men kan også bruges som ingrediens i cocktails. Få her Timm Vladimirs opskrift på en anderledes julevermouth fra programmet 'Jul - med Timm, Markus og Katrine'.
Vermouthen skal trække i et døgn inden servering.
Tilberedningstid:
15 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 flaske sherry - Fino
- ½ flaske hvidvin - Pinot Grigio
- 1 appelsin, skal heraf i lange strimler og tre skiver frugt
- ½ citron, skal heraf i lange strimler
-
1 tsk.
tørret gentianrod eller malurt
(kan købes på nettet)
- 2 stjerneanis
- 3 tsk. korianderfrø
- 1 kardemommekapsel
- 2 tsk. tørret salvie
- 1 dusk frisk basilikum
-
120 g
marmelade efter smag blandet med lidt vand
(eller honning el. sukker i mindre mængde)
Fremgangsmåde
- Kom det hele i et glas, ryst grundigt og lad det stå natten over. Ryst gerne, så ofte du husker det, undervejs.
- Sigt det hele og smag eventuelt til med mere sherry eller sukker.