Juvelsalaten er farvestrålende og smuk og vil pynte på ethvert bord. (©DR)

Juvelsalat

Juvelsalaten er en farverig salat med blandt andet spiseligt bladguld. Det kan købes på nettet eller i velassorterede butikker og er også smukt, når der skal bages.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 stort granatæble
  • 5 appelsiner
  • 1 agurk
  • 75 g valnødder
  • 1-2 blade spiseligt bladguld
  • 1 bundt mynte

Fremgangsmåde

  1. Mas granatæblet ned mod køkkenbordet, så kernerne løsner sig.
  2. Stil en dyb tallerken ned i håndvasken, læg granatæblet deri og flæk det. Rens alle kernerne fri og gem saften til at drikke.
  3. Filetér appelsinerne med en skarp kniv og bland dem med granatæblekernerne.
  4. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær den herefter i skiver og bland dem med granatæble og appelsin.
  5. Rist valnødderne på en tør pande, til de begynder at tage farve, og drys dem over salaten sammen med bladguld i flager og mynteblade.