Kæmpe kartoffelkage - lagkage med marcipanlåg

Kartoffelkage er en fantastisk kage med lagkagebunde, mild creme og marcipanlåg med kakao. I denne opskrift er der også hindbærmarmelade og makroner i - det gør den kun endnu mere lækker.

Skal sætte sig i køleskab i minimum tre timer.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 2 stk. æg
  • 100 g sukker
  • 120 g mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. bagepulver

Creme

  • 2,5 dl mælk
  • 20 g mel
  • 20 g sukker
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 5 dl piskefløde
  • 30 g sukker

Fyld

  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 20 stk. makroner

Marcipan og pynt

  • 400 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • 50 g glukosesirup
  • 50 g mørk kakaopulver

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at bage bundene:  
    Pisk æg og sukker luftigt sammen.  Rør mel, vaniljesukker og bagepulver i dejen og rør, til den er ensartet og uden klumper.   
  2. Dejen skal nu bages til to bunde. Tegn tre cirkler med ca 20 cm i diameter på to stykker bagepapir og fordel dejen ud på de t0 cirkler.  
  3. Bag bundene i ca 6 min ved 200 grader, til de er lysebrune. Lad dem køle af.  
  4. Lav cremen:
    Kog mælken op i en gryde og pisk samtidig æg, mel og sukker sammen i en skål. Hæld den kogende mælk i æggeblandingen, pisk godt og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen op, til den tykner og husk at røre godt. Rør vaniljesukker i og stil cremen til afkøling. 
  5. Pisk fløden stiv, hæld den afkølede creme i fløden sammen med de 30 g sukker og rør cremen godt sammen. 
  6. Samling af kagen:
    Læg den ene bund nederst i en springform med Ø20 cm, som er foret langs kanten med bageplast. Spred hindbærmarmeladen ud over bunden, drys knuste makroner på og læg alt cremen på. Læg den sidste bund på og stil kagen på køl i minimum tre timer. 
  7. Lav marcipanlåget:
    Ælt marcipan, glukosesirup og flormelis godt sammen. Drys et bord godt med flormelis og rul marcipanen ud til en stor cirkel, der kan dække lagkagen. Sørg hele tiden for, at der er rigeligt med flormelis under marcipanen.
  8. Stil lagkagen lige ved siden af den udrullede marcipan, tag fat under marcipanen med begge hænder og læg i en bevægelse marcipanlåget på lagkagen. Nus og ae forsigtigt med hænderne marcipanen på plads på kagen, til den ligger som et smukt og glat låg på hele kagen. 
  9. Skær det overskydende marcipan væk langs kanten. Put kakao i en si og drys forsigtigt over hele kagen. 
    TIP: Kagen kan serveres straks, men den kan også sætte sig yderligere nogle timer i køleskabet.