Smagfuld og rygende varm kængurusuppe med kokosmælk og grøntsager. (©DR)

Kængurusuppe med kokosmælk

I Australien lavede Nikolaj og Jørgen bl.a. denne lækre suppe med kænguru i programmet Nak & Æd. Suppen krydres med kokosmælk, cirongræs og ingefær og er fuld af smag. Server suppen som en anderledes ret at varme sig på i vintermånederne.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 5 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • knogler fra en kænguru
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 2 stænger citrongræs
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 stk. sød kartoffel
  • 200 g kængurukød
  • 4 stk. forårsløg
  • salt efter smag

Fremgangsmåde

  1. Hak knoglerne groft og brun dem af i en pande med lidt olie. Fjern fra panden og kom det over i en gryde, uden af hælde fedtet med. Dæk med koldt vand, og bring i kog. 
  2. Hak løg, hvidløg, ingefær og citrongræs fint og tilsæt til gryden. Lad det koge i ca. 1 time. Sigt kraften fra knoglerne og over i en ny gryde. Tilsæt kokosmælk og bring i kog. 
  3. Skær den søde kartoffel ud i passende stykker og tilsæt til gryden sammen med kængurukødet i små stykker. Lad koge 20 minutter. 
  4. Snit gulerødderne fint og kom ved sammen med fintsnittet forårsløg og server!