Kærnemælkscreme med crumble
Kokken Henrik Pihlkjær har fået opgaven at skabe nye retter vha. ingredienser fra en gammel ret. I dette tilfælde er den gamle ret fløjlsgrød og koldskål anno 1891 til kærnemælkscreme med crumble. Vær opmærksom på, at kærenmælken skal drænes i ca. 12 timer.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Crumble
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. mælk
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. mel
-
1 spsk.
pistacienødder
(hakkede)
-
1 spsk.
hasselnødder
(hakkede)
Kærnemælkscreme
- 2 spsk. drænet kærnemælk
- 1 spsk. sukker
- 0,5 stk. vaniljestang
Fremgangsmåde
Lav crumble:
- Ingredienserne røres sammen og kommes i et ildfast fad. Bages i ovnen og brækkes derefter i små stykker.
Lav kærnemælkscreme:
- Kærnemælken drænes i ca 12 timer, så den bliver en blød masse. Sukker og vaniljekorn i blandes.
- Anrettes med kærnemælkscremen nederst, dernæst crumble. Kokken valgte yderligere at komme hjemmelavet kvædesorbet, chokolade ganache, karamelcreme og råsyltede havtorn ovenpå.