Kærnemælkscreme med crumble (©DR)

Kærnemælkscreme med crumble

Kokken Henrik Pihlkjær har fået opgaven at skabe nye retter vha. ingredienser fra en gammel ret. I dette tilfælde er den gamle ret fløjlsgrød og koldskål anno 1891 til kærnemælkscreme med crumble. Vær opmærksom på, at kærenmælken skal drænes i ca. 12 timer.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Crumble

  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. mel
  • 1 spsk. pistacienødder
    (hakkede)
  • 1 spsk. hasselnødder
    (hakkede)

Kærnemælkscreme

  • 2 spsk. drænet kærnemælk
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 stk. vaniljestang

Fremgangsmåde

Lav crumble: 

  1. Ingredienserne røres sammen og kommes i et ildfast fad. Bages i ovnen og brækkes derefter i små stykker.

Lav kærnemælkscreme: 

  1. Kærnemælken drænes i ca 12 timer, så den bliver en blød masse. Sukker og vaniljekorn i blandes. 
  2. Anrettes med kærnemælkscremen nederst, dernæst crumble. Kokken valgte yderligere at komme hjemmelavet kvædesorbet, chokolade ganache, karamelcreme og råsyltede havtorn ovenpå.