De bløde kaffetrøfler er perfekte til en god kop kaffe! (©DR)

Kaffetrøfler

Brug dine kafferester til en omgang velsmagende og vanedannende kaffetrøfler, som går rigtig godt sammen med en god kop kaffe! Opskriften lavede kok Adam Aamann i Madmagasinet i programmet, der netop handlede om kaffe.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 500 g mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • 30 g knuste kaffebønner eller kaffegrums fra stempelkande
  • lidt rom efter smag
  • kakaopulver til pynt

Fremgangsmåde

  1. Hak chokoladen og kom den i en skål.   
  2. Kog fløden op med kaffebønner eller -grums, og hæld den gennem en finmasket sigte over chokoladen. 
  3. Tilsæt rom, og rør til massen er helt glat, og alt chokoladen er smeltet. 
  4. Hæld chokoladen i en firkantet form og stil på køl et par timer. 
  5. Tag chokoladetrøffelmassen ud af køleskabet, og lad den stå i 10 min. 
  6. Vend herefter massen ud på et spækbræt, og skær den i skæve, ukurante firkanter og rul dem i kakaopulver. 
  7. Spises kaffetrøflerne ikke straks, skal de opbevares på køl eller ved maks 15 grader. Velbekomme!