Kafta pølser
Disse krydrede og yderst smagfulde arabiske pølser (også kaldet kofta) er essentielle i en mellemøstlig menu.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 400 g hakket lammekød
- 400 g hakket kalvekød
- 150 g finthakket løg
- 2 fed hvidløg, knust
-
1 smule
kafta krydderi
(efter smag - se opskriften nedenunder)
-
50 g
ristede pinjekerne
(grofthakket)
-
30 g
bredbladet persille
(finthakket)
-
1 stk.
stor rød chili
(finthakket uden kerner)
- 1 pakke lammetarm
Kafta krydderi
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. allehånde
- 1 tsk. muskatnød
- 2 tsk. sort peber
- 2 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne, undtagen lammetarm, sammen, sørg for at holde det hele koldt undervejs. Ælt det godt eller kør det på en røremaskine i 5-6 min.
- Kør farsen på en pølsemaskine i lammetarm. Pochér pølserne i simrende vand (ca. 80 grader) i 20 minutter og grill eller steg dem gyldne på panden.
- Du kan også bare lave frikadeller af samme fars og stege dem på panden eller dampe dem i ovnen.
Kafta krydderi
- Det hele blandes sammen i en skål eller morter.