Kage inspireret af El Salvador
En flot, lækker og velsmagende kage med mango og masser af forskellige krydderier.
Tilberedningstid:
5 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kagebund
- 6 stk. æg
- 100 g sukker
- 100 g mel
- 50 g smør
- 0,5 dåse kondenseret mælk
- 0,25 dåse evaporeret mælk
- 2 spsk. dulse the leche
Mousse
- 3 dl sødmælk
- 2 dl evaporeret mælk
- 1-2 dl kokosmælk
- 0,5 tsk. kanel
- 5 stk. kardemommekapsler
- 2 stk. stjerneanis
- 4 stk. nelliker
- 4 blade limeblade
- 1 stang vanilje
- 100 g hvid chokolade
- 3-4 stk. lime (saft og skal)
- 1 dl sukker
- 6 blade husblas
- 1 dl kvark
- 3 dl fløde
Mango/flødeglaze
- 190 g sukker
- 45 g vand
- 200 g fløde
- 40 g mælk
- 60 g glukose sirup
- 5 blade husblas
- 0,5-1 tsk. mangoekstrakt
- 1 smule gul frugtfarve
Fremgangsmåde
Kagebund:
- Smør smeltes og afkøles.
- Æggene deles i hvider og blommer.
- Hviderne piskes stive.
- Æggeblommer og sukker piskes luftige, og melet sigtes i sammen med smøres og vendes rundt til en ensartet masse.
- 1/3 del af hviderne vendes i, og efterfølgende vendes resten af hviderne forsigtigt i.
- Dejen hældes i en smurt form og bages i 180 grader i 30 minutter.
- Stik den varme bund med en kniv eller strikkepind og hæld en mixet blanding af de 3 mælketyper over bunden.
- Lad den trække i 30 minutter.
Mousse:
- Sødmælk, evaporeret mælk, kokosmel, kanel, kardemommekapsler, stjerneanis, nelliker, limeblade og vaniljestang kommes i en gryde og sættes i kog.
- Efter et kort opkog slukkes for varmen, og alle krydderier og kokosmel trækker i mælken i ½ time.
- Limesaft, -skal og sukker varmes op og koges lidt ind.
- Husblassen, der har været i blød i koldt vand, smeltes i den varme limesaft.
- Si den varme mælk og hæld den gradvist over chokoladen til den er smeltet og blank.
- Limesaften hældes over i chokolademælken og røres til en homogen masse.
- Kvarken røres i.
- Fløden piskes stiv og vendes i.
Samling af kagen:
- 1 mango snittes og lægges over bunden.
- Kagering samt plast sættes rundt om bunden med ca. 1 cm luft.
- Moussen hældes i, og styres plan.
- Sættes på køl/ frys til den er fast.
Mango-/flødeglaze:
- Sukker og vand koges op til 110 grader.
- Imens koges mælk og fløde op og tages fra varmen.
- Sukkerlagen hældes i flødemælken under omrøring.
- Glukosesirup og det opblødede husblas kommes i, og smeltes under omrøring.
- Smag til med mangoekstrakt og farv glazen mangogul.
- Køles ned til den helt rigtige tykkelse. Hvis den bliver for tyk kan den varmes op igen.
- Hæld glazen ud over kagen, så den er helt dækket, og pynt kagen når den har sat sig.