Eksotisk mangokage kreeret af Charlotte fra Den Store Bagedyst. (©DR)

Kage inspireret af El Salvador

En flot, lækker og velsmagende kage med mango og masser af forskellige krydderier.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagebund

  • 6 stk. æg
  • 100 g sukker
  • 100 g mel
  • 50 g smør
  • 0,5 dåse kondenseret mælk
  • 0,25 dåse evaporeret mælk
  • 2 spsk. dulse the leche

Mousse

  • 3 dl sødmælk
  • 2 dl evaporeret mælk
  • 1-2 dl kokosmælk
  • 0,5 tsk. kanel
  • 5 stk. kardemommekapsler
  • 2 stk. stjerneanis
  • 4 stk. nelliker
  • 4 blade limeblade
  • 1 stang vanilje
  • 100 g hvid chokolade
  • 3-4 stk. lime (saft og skal)
  • 1 dl sukker
  • 6 blade husblas
  • 1 dl kvark
  • 3 dl fløde

Mango/flødeglaze

  • 190 g sukker
  • 45 g vand
  • 200 g fløde
  • 40 g mælk
  • 60 g glukose sirup
  • 5 blade husblas
  • 0,5-1 tsk. mangoekstrakt
  • 1 smule gul frugtfarve

Fremgangsmåde

Kagebund:

  1. Smør smeltes og afkøles.

  2. Æggene deles i hvider og blommer.

  3. Hviderne piskes stive.

  4. Æggeblommer og sukker piskes luftige, og melet sigtes i sammen med smøres og vendes rundt til en ensartet masse.

  5. 1/3 del af hviderne vendes i, og efterfølgende vendes resten af hviderne forsigtigt i. 

  6. Dejen hældes i en smurt form og bages i 180 grader i 30 minutter. 

  7. Stik den varme bund med en kniv eller strikkepind og hæld en mixet blanding af de 3 mælketyper over bunden.

  8. Lad den trække i 30 minutter.  
 

Mousse:

  1.  Sødmælk, evaporeret mælk, kokosmel, kanel, kardemommekapsler, stjerneanis, nelliker, limeblade og vaniljestang kommes i en gryde og sættes i kog. 

  2. Efter et kort opkog slukkes for varmen, og alle krydderier og kokosmel trækker i mælken i ½ time.

  3. Limesaft, -skal og sukker varmes op og koges lidt ind.

  4. Husblassen, der har været i blød i koldt vand, smeltes i den varme limesaft.

  5. Si den varme mælk og hæld den gradvist over chokoladen til den er smeltet og blank.

  6. Limesaften hældes over i chokolademælken og røres til en homogen masse.

  7. Kvarken røres i.

  8. Fløden piskes stiv og vendes i. 
 

Samling af kagen:

  1.  1 mango snittes og lægges over bunden.

  2. Kagering samt plast sættes rundt om bunden med ca. 1 cm luft.

  3. Moussen hældes i, og styres plan.

  4. Sættes på køl/ frys til den er fast. 
 

Mango-/flødeglaze:

  1. Sukker og vand koges op til 110 grader.

  2. Imens koges mælk og fløde op og tages fra varmen.

  3. Sukkerlagen hældes i flødemælken under omrøring.

  4. Glukosesirup og det opblødede husblas kommes i, og smeltes under omrøring.

  5. Smag til med mangoekstrakt og farv glazen mangogul.

  6. Køles ned til den helt rigtige tykkelse. Hvis den bliver for tyk kan den varmes op igen.  

  7. Hæld glazen ud over kagen, så den er helt dækket, og pynt kagen når den har sat sig.