Lækker kage med brownie- og mandelbunde. (©DR)

Kage med brownie- og mandelbund og passionsfrugtmousse

Da der var USA-tema i 'Den store bagedyst' lavede Rosa denne flotte guldkage. Kagen består af brownie- og mandelbunde og er fyldt med en passionsfrugtmousse, en brombærmarmelade og en ahorncreme og overhældt med en flot glaze.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 14 pers.

Kok og program

Ingredienser

Amerikanske browniebunde

  • 300 g smør
  • 400 g rørsukker
  • 200 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk. kakao
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. nescafe
  • 200 g hakkede valnødder
  • 1 knivspids salt

Mandelbund

  • 6 æg
  • 200 g rørsukker
  • 200 g mandelmel
  • 1 knivspids salt
  • 1 appelsin (skal og saft)

Brombærmarmelade

  • 300 g brombær
  • 125 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. rød balsamico
  • 0,5 tsk. melatin

Passionsfrugtmousse

  • 10 passionsfrugter
  • 1 appelsin
  • 1 citron
  • 4 dl fløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 1/2 vaniljestang
  • 5 blade husblas

Ahorncreme

  • 250 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 250 ml ahornsirup
  • 1 appelsin (saft og skal)

Glaze

  • 2 1/4 dl fløde
  • 1 1/4 dl vand
  • 1/2 citron (saften)
  • 4 passionsfrugter
  • 200 g sukker
  • 250 g hvid chokolade
  • 5,5 blade husblas
  • Frugtfarve (gul)

Fyld

  • 1/2 dl saltede peanuts
  • 1/2 dl groft hakkede mandler
  • 100 g sukker

Pynt

  • Mørk chokolade
  • Lidt marcipan
  • Lidt guldstøv

Fremgangsmåde

Amerikansk brownie

  1. Rør smør sammen med sukkeret.
  2. Smelt chokoladen over vandbad.
  3. Kom chokolade og æg i massen og rør det sammen.
  4. Vend resten af delene i dejen.
  5. Fyld det hele i en lille bradepande ca. 20 x 30 cm.
  6. Bages ved 160 grader varmluft i 25-30 minutter. Kagen virker stadig klæg.
  7. Afkøl bundene, efter de har været i ovnen.


Mandelbund

  1. Pisk æg og sukker til det er lyst og skummende.
  2. Kom saft og skal af appelsinen i massen.
  3. Vend mandelmel og salt i.
  4. Kom det i en lille bradepande på ca. 18 x 25 cm.
  5. Bages ved 170 grader varmluftovn. Bag i ca. 25 minutter eller når kagen giver efter for et let tryk.
  6. Vaniljesukker, sukker og æggene piskes til tyk æggesnaps. Hvedemel, kakao og bagepulver blandes sammen og sigtes op i den tykke "snaps". Vend forsigtigt rundt. Tilsæt det smeltede smør mens der stadig vendes forsigtigt i dejen.
  7. Dejen fordeles og stryges jævnt ud i en smurt springform med en bredde på 24 cm. 
  8. Dejen bages i ca. 35-40 minutter ved 175 grader til den har sat sig og giver efter ved let tryk.
  9. Afkøles



Ahornsirup-buttercreme

  1. Smør piskes godt med æggeblomme – lyst og luftigt.
  2. Derefter tilsættes lidt af appelsinsaften.
  3. Ahornsirup tilsættes i en tynd stråle, mens der stadig piskes.
  4. Kom ca. 1/6 af cremen over i en skål og bland den revne appelsinskal i.
  5. Resten af cremen gemmes til opsmøring af kagen (til brownie-bunden)


Brombærmarmelade

  1. Kom alle ingredienser i en gryde og kog det i ca. 10 minutter.
  2. Smag til med sukker og citron.
  3. Jævnes let med melatin som er blandet med 1 tsk sukker.
  4. Afkøl derefter marmeladen, før den skal i kagen.



Passionsfrugtmousse

  1. Start med at lægge husblas i rigeligt kold vand – ét af gangen.
  2. Riv appelsin og citron og pres saften ud – kom det i en gryde.
  3. Halver passionsfrugterne og pil kødet ud.
  4. Varm citrussaften op og kom passionsfrugtkødet med.
  5. Si hele massen og sørg for at presse godt med kød fra passionskernerne med.
  6. Kom saften tilbage i gryden og smag til med saft og sukker.
  7. Husblas vrides forsigtigt for vand og smeltes i saften.
  8. Lad det afkøle lidt.
  9. Pisk fløden let.
  10. Kom lidt af den piskede fløde i den afkølede saft og pisk det sammen.
  11. Resten af fløden kommes i og det piskes sammen med let hånd.
  12. Moussen kommes i sprøjtepose og er klar til at komme på kagen og i siliconeforme.



Glaze

  1. Start med at komme husblas i rigeligt kold vand.
  2. Kom sukker og vand i en gryde og kog det ind til sirup.
  3. Halver passionsfrugterne og skrab det ud i en gryde og varm det let op.
  4. Si det og kom nu alle ingredienser over i siruppen og kog det ind til en jævn masse.
  5. Køles ned til ca. 26-28 grader inden det kommes på kagen.


Fyld

  1. Hak mandler og peanuts groft og rist på panden.
  2. Tag dem af panden og smelt sukkeret til det karamelliserer.
  3. Nødderne vendes i karamellen et kort øjeblik.
  4. Massen afkøles og hakkes inden brug.



Opbygning

  1. Del brownieen i to og læg den ene i en aflang form.
  2. Smør bunden med buttercreme.
  3. Kom brombærmarmelade på den andne browniebund og læg den med marmeladen ned mod smørcremen.
  4. Del mandelbunden og placer den ene på moussen.
  5. Læg et nyt lag mousse og kom de hakkede karamelliserede nødder ovenpå moussen.
  6. Læg den sidste mandelbund på.
  7. Sæt kagen på frost så længe som muligt.
  8. Lav chokoladepynt m.m.
  9. Når kagen er godt afkølet og glazen nede omkring de 28 grader begynder du med første lag glaze.
  10. Placer kagen på en rist over en bradepande, så det overskydende glaze bliver opsamlet.
  11. Hæld et tyndt lag glaze på kagen.
  12. Sæt igen på køl.
  13. Sidste lag glaze.
  14. Kagen sættes forsigtigt på fad og pyntes færdig.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 3)