Kage med kokosmousse, mojito-mousse og limecurd
Kirsten lavede denne lækre kage, da der var USA-tema i 'Den store bagedyst'. Kagen skal få os til at tænke på gadefesterne i jazzens by, New Orleans, og smagene i kagen er inspireret af byens berømte Doerge cake, coconut cake og King cake. Kagen består af kokosmousse, mojito-mousse, en syrlig lime curd, en pecannøddebund og en Doberge-bund. Velbekomme.
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
14 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kokosmousse
- 60 ml koldt vand
- 1,5 spsk. gelatine
- 3,5 dl kokosmælk
- 115 g sukker
- 2 spsk. rom
- 3,5 dl fløde
- 50 g kokosmel
Mojito-mousse
- 2 tsk. gelatine
- 60 ml limejuice
- 125 g sukker
- 45 ml rom
- 3,75 dl fløde
- 2 tsk. limeskal
- 5 spsk. mynte
Lime curd
- 3 æg
- 170 g sukker
- 125 ml limesaft
- 75 g usaltet smør
Pecannøddebund
- 150 g pecannødder
- 150 g sukker
- 175 g æggehvider
- 3 spsk. mel
Doberge-bund
- 130 g kagemel (mel med lavt glutenindhold)
- 1 spsk. bagepulver
- 75 g kærnemælk
- 1 tsk. cremefraiche
- 1/2 tsk. vaniljeekstrakt
- 225 g sukker
- 75 g usaltet smør
- 1 tsk. citronskal
- 2 små æg
Pynt
- 500 g mørk chokolade
- 50 g skumfiduser
- 1 spsk. vand
- 1/2 spsk. solsikkeolie
- 175 g flormelis
- Grøn, gul, lilla pastafarve
- 100 g hvid chokolade
- Rød, grøn, gul pulverfarve
- 70 g kakaosmør
Fremgangsmåde
Kokosmousse
- Kom vand og gelatine i en lille skål og sæt til side i 5 minutter.
- I en mellemstor gryde varmes kokosmælk, sukker og rom, indtil sukkeret opløses. Tilføj gelatine og omrør til opløsning. Fjern fra varmen, hæld blandingen i en stor skål og lad afkøle til stuetemperatur - omkring 15-20 minutter.
- Pisk fløden stiv.
- Vend 1/4 af flødeskummet i den afkølede kokosblanding og fold derefter blandingen i det resterende flødeskum. Vend til sidst kokosmel i.
- Hæld kokosblanding i en 20 cm-springform med kageplast. Stil på frys i 2 timer.
Mojito-mousse
- Kom limesaft og gelatine i en lille skål og sæt til side i 5 minutter.
- I en mellemstor gryde varmes halvdelen af sukker og rom, indtil sukkeret opløses. Tilføj gelatine og omrør til opløsning. Fjern fra varmen og lad det køle af.
- Pisk fløden stiv med det resterende sukker.
- Vend limesaftblandingen, limeskal og hakket mynte i.
- Hæld blandingen over kokosblandingen.
- Frys i 2 timer.
Lime curd
- Kom æg, sukker, saft ogcitronskal i en lille gryde. Pisk det godt sammen til massen er homogen. Først der må den blive sat over varmen.
- Rør i den ved svag varme i ca. 5 minutter til den bliver tyk.
- Fjern fra varmen og lad den køle helt af.
Pecannøddebund
- Først blendes nødderne. Læg gerne nogle til side og hak dem groft så der er lidt at bide i.
- Pisk æggehviderne stive ved først at piske med 2 spsk sukker og herefter tilføjes resten.
- Vend mel og nødder i marengsen.
- Hæld dejen på en bageplade med bagepapir og bag i cirka 18 minutter ved 200 grader varmluft.
Doberge-bund
- Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
- Sigt mel og bagepulver i en skål.
- I en anden skål blandes kærnemælk, cremefraiche og vaniljeekstrakt.
- I en røremaskine med en k-spade blandes kærnemælksblandingen, sukker og smør, indtil det er let og lyst (ca. 3 minutter).
- Tilføj citronskal og æggeblommerne, og bland til massen er homogen.
- Med en dejskraber vendes de tørre ingredienser i massen.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive.
- Fold æggehviderne i dejen og hæld det på en bageplade.
- Bages ca. 20 minutter.
Fondant
- I en lille gryde over vandbad varmes skumfiduser, vand og olie.
- Når massen er ensartet tages den af varmen og flormelis æltes i.
- Del nu i tre lige store portioner og kom pastafarven i så du har en gul, grøn og lilla klump.
- Nu skal der trilles små flotte kugler.
Chokoladefigurer
- Først tempereres chokoladen.
- Så med kageplast hen over den kopierede figur tegnes der efter.
- Stil til side så de kan tørre.
Chokoladespray
- Kakaosmør og den hvide chokolade smeltes.
- Den deles nu op i tre portioner. Kom nu lilla, grøn og gul i hver deres. Start med at komme den gule i sprøjtebeholderen. Spray kagen. Tøm beholderen for overskydende gul og fyld den grønne i. Spray kagen igen. Tøm beholderen for overskydende grøn og fyld den lilla i.
Anretning
- Tag dine chokoladefigurer af og placer på kagen. Dekorer med de trillede kugler hele vejen rundt.