Jons andeledes og flotte finalekage fra Den store Bagedyst 2018. (©DR)

Kage med yuzu, dild og nødder

Denne kage var Jons finalekage i Den store bagedyst 2018, hvor han valgte at lege med spændende og anderledes smagssammensætninger. Jons søster blev for nyligt gift, hvortil Jon fik lov at bage kagen - det blev til denne flotte og storståede kage med hasselnøddebunde, dildmousse, hvid chokolade og en syrlig yuzumousse. Kagen blev et hit til brylluppet - du får hans opskrift her.

Tilberedningstid: 4 timer, 30 min. Antal portioner: 20 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hasselnøddebunde

  • 150 g æggehvide
  • 2 spsk. citronsaft
  • 50 g sukker
  • 225 g æg
  • 225 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 225 g hasselnøddemel, ristet
  • 1 tsk. salt
  • 60 g smør, brunet

Karamelliseret hvid chokolademousse

  • 400 g hvid karamelliseret chokolade
  • 6 blade husblas
  • 6 dl fløde
  • 4 stk. æggeblommer
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljesukker

Yuzumousse

  • 7 blade husblas
  • 2½ dl friskpresset grapesaft
  • 2½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1,25 dl friskpresset citronsaft
  • 150 g sukker
  • 3-4 spsk. yuzu-sirup
    (Monin)
  • 2 dl skyr
  • 5 dl fløde
  • 1 spsk. vaniljesukker

Nøddemarengsbund

  • 100 g macadamianødder
  • 100 g hasselnødder, ristede
  • 150 g æggehvider
  • 125 g rørsukker
  • 1 stor spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt

Dildmousse

  • 4 spsk. friskpresset dildsaft
  • 3 blade husblas
  • 3½ dl fløde
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk. vaniljesukker

Krystalliseret hvid chokolade med dildolie

  • 100 g vand
  • 100 g sukker
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 spsk. dildolie

Pynt

  • hvid chokolade, tempereret

Fremgangsmåde

Hasselnøddebunde

  1. Pisk æggehvider, citron og sukker sammen til en helt stiv marengs.
  2. I en anden skål piskes æg, sukker, mel, hasselnøddemel og salt sammen i et par minutter.
  3. Det brunede smør tilsættes, og de to blandinger vendes nu sammen af flere omgange.
  4. Dejen fordels i 2 bradepander og bages i ovnen ved 220 grader varmluft i ca. 6-8 minutter.

Karamelliseret hvid chokolademousse

  1. Smelt chokoladen over et vandbad.
  2. Læg husblas i blød.
  3. Opvarm fløden til kogepunktet, og opløs husblas heri.
  4. Tilsæt æggeblommer til chokoladen, og vend hurtigt sammen.
  5. Tilsæt lige så stille den varme fløde til chokolademassen, mens der røres med en dejskraber og massen bliver blank.
  6. Tilsæt salt og vaniljesukker.
  7. Pisk fløden og vend den sammen med chokoladen, når har stuetemperatur.

Yuzumousse

  1. Pres saften fra appelsin, grape og citron. 
  2. Læg husblas i blød.
  3. Kog al frugtsaften sammen med sukker og lidt yuzu sirup. Opløs husblassen heri.
  4. Pisk fløde sammen med vaniljesukker.
  5. Når saften har stuetemperatur, kan du nu vende fløde og skyr i, lidt af gangen.
 

Nøddemarengsbund

  1. Hak nødderne groft.
  2. Pisk æggehvider stive med sukker og citron.
  3. Vend det hele sammen med mel og salt, fordel i en bradepande med bagepapir pg bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Dildmousse

  1. Læg husblas i blød.
  2. Opvarm 1 dl fløde med dildsaften og vaniljesukker. Opløs husblassen heri.
  3. Pisk resten af fløden og vend det hele sammen med skyr.


Krystalliseret hvid chokolade med dildolie

  1. Kog vand og sukker sammen til det bliver 120 grader varmt.
  2. Hæld chokoladen i (finthakket) og pisk det hurtigt med et el-piskeris.
  3. Vend det sammen med dildolien, læg det ud på bagepapir og lad det køle af.

Marengskys

  1. Pisk æggehvider stive, mens der forsigtigt hældes flormelis i lidt af gangen.Pisk  til en sej marengs.
  2. Kom i sprøjtepose med tyl og sæt marengskys på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen.


Samling af kagen 

  1. Udstik kagebunde i passende størrelser, så du har 2 bunde og 1 nøddemarengsbund i samme størrelse. 
  2. Placer kagebund 1 i bunden, og hæld karamelliseret hvid chokolademousse i. Frys. 
  3. Placer dernæst nøddemarengsbund ovenpå, og hæld citrusmousse over. Frys. 
  4. Før citrusmoussen har sat sig helt, fordeles dildmoussen forsigtigt henover og kagebund 2 placeres ovenpå. Frys. 
  5. Når mousserne har sat sig, kan geléen forsigtigt hældes over toppen af kagen, og du kan evt. pynte med udskårne citrusskiver rundt om i kanten, inden geléen hældes over.  
  6. Når kagen har sat sig, placeres marcipanbånd rundt om kagen og dekorerers på toppen med krystalliseret hvid chokolade m. dildolie, dildkviste, chokoladeblade og hvad du ellers har lyst til.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Finalen