Kreativt og eventyrligt kagehus i sød sirupsdej. (©DR)

Kagehus med citron- og chokosnegle

Smukt og dekorativt kagehus med flotte citron- og chokosnegle på taget. Huset bagte Pernille Morthensen i Den store Bagedyst 2015. Prøv hendes opskrift derhjemme og få mange hyggelige timer til at gå.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagehus

  • 210 g smør
  • 210 g sukker
  • 1,8 dl lys sirup
    (255 g)
  • 1 dl mælk
  • 675 g mel
  • 1,5 tsk. natron
  • 1,5 spsk. kanel
  • 1,5 tsk. stødt nellike
  • 1,5 tsk. stødt ingefær

Glasur

  • 1 stk. past. æggehvide
  • 250 g flormelis
  • 1 tsk. citronsaft
  • 100 g flormelis
    (blandes med ovenstående)

Citron/chokoladesnegle

  • 333 g mel
  • 125 g flormelis
  • 250 g smør
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. citron (skallen heraf)
  • 15 g kakao
  • 1 stk. æg
  • 1 smule brombærmarmelade

Fremgangsmåde

  1. Kagehus:
    Smør, sukker, sirup og mælk smeltes i en gryde. Alle ingredienserne blandes, men hold 100 g mel tilbage, og ælt det i til sidst. Læg på køl, gerne natten over. 
  2. Dejen deles i 3-4 klumper og udrulles tyndt, ca. 3-4 mm., på et meldrysset bord. Den ønskede skabelon lægges på og husets dele udskæres
  3. I alle vinduerne lægges forskellige farvede bolsjer og delene bages i ovnen ved 180 grader i 8 min. Lad delene køle helt af inden det dekoreres. 
  4. Glasur:
    Bland alt godt sammen på nær 100 g flormelis, rør det gradvist i til en tyk konsistens. Jeg har brugt to forskellige små tyller, for at give lidt forskellig effekt. Lad fantasien vandre og dekorer huset.
  5. Citron/chokoladesnegle:
    Alt æltes hurtigt sammen. Dejen deles i 1/3 og 2/3. Citronskal tilsættes til den store klump, kakaopulver til den lille. Læg kort på køl eller frys. 
  6. Den hvide dej halveres, og den ene halvdel rulles til små kugler, som skal bruges som pyntesten til huset. Der laves en fordybning med enden af en ske og heri kommes lidt brombær marmelade. Bages i 8 min ved 200 grader. 
  1. Den mørke dej og den resterende halvdel af den hvide dej udrulles hver til ca. 25 x 20 cm. og pensles med sammenpisket æg, og læg dem ovenpå hinanden. Rul pladen sammen til en rulle, og kom den på frys.
  2. Når den er helt kold skæres rullen i 3 mm. tykke skiver og bages i 6 min ved 200 grader.
  3. Samling af huset:
    200 g sukker smeltes på en stor pande, og holdes herefter flydende mens du samler huset hermed. Husk handsker. Vægge samles først, hernæst tag og udhæng. Til sidst sættes sneglene på taget og  udhæng som festlig dekoration. 
  4. Husk understøttere til udhænget, her kan købes bolsjestænger eller papsugerør. Skumfiduser til hjørner på kagen hvis det ønskes og lys kan sættes ind i huset.