Fint kagehus med lyserøde bolchestokke på siden. (©DR)

Kagehus med kirsebær

Dette fine kagehus har en sød smag af kirsebær fra små kirsebærperler og er pyntet med fine bolche-stokker på siderne. Huset bagte Line Kilsgaard i Den store Bagedyst.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Krydderkagedej

  • 500 g brun farin
  • 560 g lys sirup
  • 200 g smør
  • 2 spsk. kanel
  • 2 spsk. stødt nellike
  • 3 stk. appelsin, skal heraf
    (usprøjtet)
  • 1 stk. citron, skal heraf
    (usprøjtet)
  • 6 dl sødmælk
  • 2 spsk. bagepulver
  • 1,8 kg hvedemel

Kirsebærcreme

  • 160 g smør
  • 300 g flormelis
  • 4 spsk. amarena kirsebærsauce
  • 2 spsk. vaniljesukker

Kirsebærperler

  • 2 g Agar
  • 170 g amarena kirsebærsauce
  • 5 dl vindruekerneolie

Bolchestokke

  • 200 g isomalt
  • 1 smule rød pastafarve

Royal icing

  • 1,5 stk. past. æggehvide
  • 300 g flormelis
  • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Krydderkagedej:
    Sæt farin, sirup, smør og krydderier over i en gryde og opvarm til massen er homogen og er smeltet sammen. 
  2. Bland mel, bagepulver og appelsin- og citronskal i en røreskål og tilsæt herefter den varme masse. Ælt herefter med dejkrogen på en køkkenmaskine. 
  3. Herefter tilsættes mælken. Ælt nu dejen indtil den er glat og homogen. Tilsæt ikke for meget ekstra mel, da dejen skal være meget våd. Del dejen i to og kom dejen i en plasticpose, mas den flad og læg den i fryseren indtil dejen er blevet kold. 
  4. Rul dejen ud på bagepapir med en smule mel – dejen skal rulles ud til en tykkelse på cirka 5 mm., så den fylder hele bagepladens fulde størrelse. Sæt herefter dejen tilbage på køl. Gentag til du har 4 - 5 plader i alt. 
  5. Skær delene til huset ud efter den type konstruktion du ønsker. De store dele skæres bedst ud på selve bagepladen, de skal bages på. Sæt de små dele på samme plade med lidt afstand i mellem. 
  6. Bages ved 160 grader varmluft i ca. 6- 35 minutter afhængig af størrelse og tykkelse. Lad delene køle af. 
  7. Pynt konstruktionen med royal icing inden du samler væggene med smeltet isomalt.
  8. Royal icing:
    Pisk flormelis, æggehvide og citronsaft sammen på en røremaskine. Kom massen i en sprøjtepose med en lille tylle og pynt huset, som du ønsker det. 
  9. Kirsebær smørcreme:
    Start med at piske den stuetempererede smør i på røremaskine. 
  10. Tilsæt nu flormelis og til sidst kirsebærsauce. Følg denne vejledning for at se hvilken sprøjteteknik der udføres til taget https://www.youtube.com/watch?v=WASVWn4nN6w 
  11. Kirsebærperler:
    Kog kirsebærsauce og agar agar op i en lille kasserolle. Hæld iskold vindruekerneolie op i et glas. Dryp nu kirsebærsaucen ned i olien med en lille pipette til der dannes perler. Sigt massen og opbevar perlerne i et glas med vand. 
  12. Bolche-stokke:
    Smelt isomalt i en kasserolle. Når massen er smeltet hældes halvdelen af massen over på en silikonemåtte. Den anden halvdel af massen indfarves med rød pastafarve. 
  13. Brug handsker til følgende proces. Lav en kugle af den let afkølede bolchemasse og gør massen aflang. Læg den sammen med den anden farve bolchemasse og tvist massen så massen bliver tværstribet. Kør nu den aflange bolche”pølse” over og lav nu et buk i toppen af hver – så formen kommer til at ligne små stokke.
  14. Pynt huset med stokkene. Tegl på taget laves med kirsebærsmørcremen og pyntes yderligere med kirsebærperlerne.