Kagehus med marengs
Smukt kagehus af sprød og krydret peberkagedej med lækker marengs på toppen og flot glasur, som Ditte bagte i Den store Bagedyst 2015. Opskriften er oplagt at lave til jul og sikrer kreative timer med bagning og pyntning, hvor hele familien kan være med.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Peberkagedej
- 250 g smør
- 400 g mørk sirup
- 300 g brun farin
-
1 stk.
citron (skal)
(usprøjtet)
- 1 tsk. sort peber
- 2 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. stødt nelliker
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 1-2 tsk. lakridspulver
- 6 tsk. kanel
- 3-4 tsk. natron
- 1 knivspids salt
- 2 stk. æg
- 1 kg mel
-
1 håndfuld
gule og røde bolcher
(knuste)
Marengs
- 400 g sukker
- 210 g past. æggehvider
- 1 knivspids salt
-
lidt
pastafarve
(rosa, grøn og gul)
Pynt til landskab
- 3 pakker kokosmel
-
3 stk.
pastafarve
(Brun, grøn og blå)
- 1 smule isomalt
Royal icing x 3
- 1 stk. past. æggehvide
- 300 g flormelis
- 1 sjat citronsaft
Fremgangsmåde
- Peberkagedej:
Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. - Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op i, og rør rundt. Tilsæt æggene og rør til massen er homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i fryseren i ca. 30-60 min.
- Rul dejen ud og udstik dit ønskede peberkagehus og tilbehør. Bag ved 180 g i 5-10 min. Ditte bagte sine huse i 5 min., og kom knuste bolsjer i vinduerne og bagte videre i 5 min. Køl helt af.
- Marengs til taget:
Kom æggehvider og sukker i en skål og smelt sukkeret over et vandbad. Når sukkeret er smeltet kommes massen i en røreskål og piskes helt kold og til marengs. Tilsæt salt og rør sammen. Del marengsen i tre portioner og kom pastafarve i to af dem, så der er en hvid, rosa og gul – eller som du ønsker. Fordel de tre portioner i hver deres sprøjtepose og dekorer taget som du ønsker. - Pynt:
Kokosmel blandes med pastafarve og røres indtil kokosmelet er farvet og klar til brug. Lav et landskab af de farvede kokosmel-blandinger - Royal icing x 3:
Rør æggehvide med citronsaft og flormelis - tilsæt mere flormelis hvis nødvendigt. Indfarv med ønskede pastafarve, kom i sprøjteposer eller cornetter af bagepapir og dekorer peberkagehuset hermed. Lim ligeledes huset sammen glasur, lad det tørre helt og placer det i landskabet af kokosmel.