Flot kagehus i skøn peberkagedej med sne af marengs på taget. (©DR)

Kagehus med marengs

Smukt kagehus af sprød og krydret peberkagedej med lækker marengs på toppen og flot glasur, som Ditte bagte i Den store Bagedyst 2015. Opskriften er oplagt at lave til jul og sikrer kreative timer med bagning og pyntning, hvor hele familien kan være med.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Peberkagedej

  • 250 g smør
  • 400 g mørk sirup
  • 300 g brun farin
  • 1 stk. citron (skal)
    (usprøjtet)
  • 1 tsk. sort peber
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt nelliker
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 1-2 tsk. lakridspulver
  • 6 tsk. kanel
  • 3-4 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
  • 2 stk. æg
  • 1 kg mel
  • 1 håndfuld gule og røde bolcher
    (knuste)

Marengs

  • 400 g sukker
  • 210 g past. æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • lidt pastafarve
    (rosa, grøn og gul)

Pynt til landskab

  • 3 pakker kokosmel
  • 3 stk. pastafarve
    (Brun, grøn og blå)
  • 1 smule isomalt

Royal icing x 3

  • 1 stk. past. æggehvide
  • 300 g flormelis
  • 1 sjat citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Peberkagedej:
    Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. 
  2. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op i, og rør rundt. Tilsæt æggene og rør til massen er homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i fryseren i ca. 30-60 min. 
  3. Rul dejen ud og udstik dit ønskede peberkagehus og tilbehør. Bag ved 180 g i 5-10 min. Ditte bagte sine huse i 5 min., og kom knuste bolsjer i vinduerne og bagte videre i 5 min. Køl helt af.
  4. Marengs til taget:
    Kom æggehvider og sukker i en skål og smelt sukkeret over et vandbad. Når sukkeret er smeltet kommes massen i en røreskål og piskes helt kold og til marengs. Tilsæt salt og rør sammen. Del marengsen i tre portioner og kom pastafarve i to af dem, så der er en hvid, rosa og gul – eller som du ønsker. Fordel de tre portioner i hver deres sprøjtepose og dekorer taget som du ønsker.
  5. Pynt:
    Kokosmel blandes med pastafarve og røres indtil kokosmelet er farvet og klar til brug. Lav et landskab af de farvede kokosmel-blandinger
  6. Royal icing x 3:
    Rør æggehvide med citronsaft og flormelis - tilsæt mere flormelis hvis nødvendigt. Indfarv med ønskede pastafarve, kom i sprøjteposer eller cornetter af bagepapir og dekorer peberkagehuset hermed. Lim ligeledes huset sammen glasur, lad det tørre helt og placer det i landskabet af kokosmel.