Du kan vælge farver og fondant-pynt, så den passer til lige den person, der har fortjent en kagemand- eller kone. (©DR)

Kagekone- eller mand af vandbakkelser og krakdej

ARRGHHHHH! Sådan har skrigene lydt til mange børnefødselsdage, når halsen er blevet skåret over på kagemanden- eller konen. Denne udgave af fødselsdagsklassikeren opgraderer den enkle vandbakkelse med en lækker creme fraiche-creme med hvid chokolade og personlig pynt.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Krakdej

  • 100 g sukker
  • 100 g mel
  • 85 g smør
  • Grøn farve

Vandbakkelser

  • 150 g smør
  • 3 dl vand
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 150 g mel
  • 4 æg

Creme fraiche-creme

  • 400 g hvid chokolade
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 200 g creme fraiche 38%
  • Skal og saft fra 1,5 appelsin

Smørcreme til hår

  • 125 g smør
  • 250 g flormelis
  • 2 spsk. sødmælk
  • Brun og sort farve

Fondant til pynt

  • Grønne briller af fondant
  • Rød mund af fondant
  • Øjne af hvid, blå og sort fondant
  • Kat af orange, hvid og sort fondant
  • Blomster af turkis fondant

Fremgangsmåde

Krakdej:

  1. Bland mel, sukker og smør sammen til en dej.
  2. Kom grøn farve i.
  3. Rul så tyndt som muligt mellem 2 stykker plast.
  4. Kom i fryseren.

Vandbakkelser:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Kog smør, vand, sukker og salt op i en tykbundet gryde.
  3. Hæld alt mel i gryden på en gang, og pisk blandingen godt sammen, til melet er helt jævnt fordelt.
  4. Sluk for varmen, og lad dejen køle af i gryden i 5 minutter.
  5. Pisk æggene i en skål, og hæld dem i dejen lidt ad gangen, imens du rører rundt med en træske. Sørg for at arbejde æggene helt ind i dejen, inden du tilsætter mere. Den færdige dej skal være sej og lidt tyk i konsistensen.
  6. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt kagekone-delene ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Tag krakdejen ud af fryseren og skær kjoledele ud, og kom forsigtigt på kjoledelene.
  8. Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 28 minutter. Åbn ikke ovnlågen, imens de bager, da de risikerer at falde sammen.
  9. Lad kagen køle af på en rist i fryseren eller køleskabet.

Creme fraiche creme:

  1. Smelt chokoladen i mikroovnen.
  2. Bland cremefraiche i chokoladen.
  3. Riv skal af appelsinen, og kom i cremen.
  4. Smag til med appelsinsaft.
  5. Kom cremen i en sprøjte pose med lille tyl.

Smørcreme til hår:

  1. Pisk smøret blødt og luftigt.
  2. Pisk flormelis i smørret.
  3. Bland mælk i smørcremen, så den bliver tyndere.
  4. Lav en portion med brun farve og en med grøn.
  5. Fyld en sprøjtepose med græstyl med begge farver.

Fondantpynt:

  1. Grønne briller laves af en lang pølse fondant.
  2. Rød mund af fondant formes i hånden.
  3. Øjne af fondant formes i hånden.
  4. Kat af orange, hvid og sort fondant laves ved at blande farverne lidt og derefter skæres ud. Grønne øjne tegnes på katten.
  5. Blomster af turkis fondant trykkes ud og der limes en guldkugle i midten af blomsten.
  6. Sorte støvler laves ved at rulle sort fondant ud og skæres ud som støvler.

Samling af kagen:

  1. Skær forsigtigt en revne i siden af alle kagedelene.
  2. Kom lidt creme i alle delene. Pas på der ikke kommer creme ud af kagerne.
  3. Saml alle delene på fadet til en kagekone.
  4. Sprøjt smørcreme til hår.
  5. Kom fondantdelene i ansigtet.
  6. Lim 2-3 stk. blomster på hvert grønne kjolestykke.
  7. Kom katten på fadet.
  8. Kom støvlerne på.