Inges kagekone af kanelsnegle, som hun har bagt til hendes kære barndomsveninde. (©DR)

Kagekone af kanelsnegle

I Den store Bagedyst 2016 skulle detalgerne bl.a. bage kagemænd og -koner, og Inge bagte denne lækre opskrift på en kagekone af kanelsnegle. Inge har lavet kagen til hendes barndomsveninde Sonja, som fylder 65 i år.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 15 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 stk. æg
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. kardemomme
  • 500 g hvedemel

Pynt

  • 250 g blødt smør
  • 400 g brun farin
  • 2 spsk. kanel

Pynt

  • 400 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • lidt pastafarver

Fremgangsmåde

  1. Dej:
    Rør mælk og gær sammen, tilsæt sukker, kardemomme og æg. tilsæt lidt af melet, og kom smørret i og ælt det ind i dejen. Tilsæt resten af melet, rør det i 8 minutter. Dæk skålen til og sæt dejen til hævning i ca. 20 min.
  2. Fyld:
    Rør det bløde smør med sukker og kanel.  
  3. Rul dejen ud i en firkant og fordel fyldet herpå og rul den sammen til en pølse, og sneglene skæres ud i ca. 1,5 cm tykke stykker.  
  4. Tegn kagemandesformen af på et stykke bagepapir, og placer sneglene 2 cm fra blyantsstregen, så de står tæt.Lad efterhæve 15 min inden de sættes i ovnen og bages i ca. 20 min. ved 200 grader.
  5. Pynt:
    Ælt marcipanen og tilsæt de ønskede farver. Rul marcipanen og forme og skæres til som man ønsker. 
  6. Flyt forsigtigt kagekonen til et serveringsfad og pynt hende. Server!


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3