En både flot og velsmagende kagemand af kanelsnegle med marshmallows i. Og selvfølgelig med masser af slik på. Foto: DR (©DR)

Kagemand af kanelsnegle med skumfiduser

Børnene vil elske denne skønne kagemand eller kagekone, som er bagt af kanelsnegle med det lækre tvist, at der er marshmallows i midten. Du kan også få en skabelon til at lave den flotteste kagemand eller -kone på bagepapiret - fins skabelonerne under punkt 2 i fremgangsmåden.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 20 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 125 g smør
  • 400 g hvedemel
  • 1 stk. æg

Kanelremonce og fyld

  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 4 tsk. stødt kanel
  • 100 g små marshmallows

glasur

  • 250 g flormelis
  • 1 smule vand

Fremgangsmåde

  1. Lav dejen først:
    Lun mælken, til den er lillefingervarm. og udrør gæren heri. Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt dejen godt til den er smidig og slipper bordet. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. ½ time til dobbelt størrelse. 
  2. Tegn kagemanden efter skabelon på bagepapiret med sprittusch - find skabelonerne til kagemand og kagekone her
  3. Lav remoncen:
    Bland ingredienserne til remoncen godt sammen i en lille skål 
  4. Rul dejen ud til en firkant på ca. 60x30 cm og smør remoncen jævnt ud herpå med en palet.  
  5. Drys marshmallows ud over dejen, skær dejen over på midten på langs og rul hvert aflange stykke sammen til lange ruller.  
  6. Skær med en skarp kniv skiver af hver rulle. Skiverne skal være ca. 2,5 cm’s tykkelse så du får ca. 24 stk. af hver rulle - 48 i alt. 
  7. Læg kanelsneglene tæt sammen på bagepladen efter det tegnede mønster – sørg for at placere åbningen af dejen nederst. 
  8. Bag kagemanden i ca. 8 min eller til sneglene er gyldne ved 200 grader. Hold godt øje med, at marshmallows ikke bliver brankede. Køl af. 
  9. Gør kagen færdig:
    Rør flormelis op med lidt vand til en tyk glasur. Put glasuren i en frysepose, klip et lille hul og tegn eks. tøj og ansigt op med glasuren på kagemanden og pynt med slik og flag.