Kager med chokolade og brombær
Små hapsere med smag af chokolade og brombær
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdejsbunde
- 600 g smør
- 225 g flormelis
- 750 g hvedemel
- 3 stk. æg
- 1 knivspids salt
Chokoladeganache
- 4 blade husblas
- 7 dl piskefløde
- 450 g mørk chokolade
- 1 stk. økologisk appelsin
Brombærmarmelade
- 250 g brombær
- 1 stk. lime
- 75 g sukker
- 1 spsk. vand
- 6 g malatin
- 1 spsk. sukker
Hvid chokoladeganache
- 300 g hvid chokolade
- 4 dl fløde
- 2 blade husblas
Til sammenlægning
- 50 stk. friske brombær
- 1 smule kakaonips
- 1 smule frysetørret brombær
- 0,5 dl limesaft
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- 2 blade husblas
Fremgangsmåde
Lav mørdej
- Bland mel, flormelis og salt.
- Smuldr smørret i.
- Bind det hele sammen med æg og ælt kort til ensartet.
- Trilles til en kugle og sættes på køl.
- Rulles ud til ½ cm tykkelse.
- Udstikkes til 100 runde cirkler
- Bages ved 180 grader i ca. 10-12 minutter til de er gyldenbrune.
Chokoladeganache:
- Udblød husblas i rigeligt vand.
- Kog fløden op til før kogepunktet.
- Hak chokoladen.
- Riv skallen fra appelsin.
- Kom den varme fløde over chokoladen og smelt den.
- Smelt husblassen i den lune chokolademasse.
- Kom appelsinskal ved.
- Stilles på køl til den er helt stivnet.
- Når den er helt stivnet tages den ud af køleskabet.
- Ganachen gives en kort tur med elpisker til luftig, men stadig fast konsistens. Pas på ikke at overpiske – så skiller den.
- Kommes i sprøjtepose med rund tyl og klar til sammenlægning.
Brombærmarmelade:
- Brombær, sukker og vand koges op.
- Smages til med limesaft og limeskal.
- Koges ind og tilsættes melatin og sukker og koger til en tyk marmelade.
- Stilles til side og køles.
- Blendes til ensartet
Lav hvid chokoladeganache:
- Husblas udblødes i rigeligt koldt vand.
- Hak chokoladen fint, så der ikke er store stykker af chokolade og kommes i en skål.
- Fløden koges op i en gryde til lige før kogepunktet.
- Kom den opvredne husblas i fløden, smelt husblassen heri og rør lidt rundt til alt husblassen er smeltet.
- Halvdelen af den varme fløde kommes ned i skålen med chokolade mens man rører rundt og chokoladen begynder at smelte.
- Den resterende fløde kommes i og der røres til al chokoladen er smeltet og der ikke er stykker af chokolade tilbage.
- Sættes på køl.
Sammenlægning:
- Husblas lægges i blød i rigeligt vand.
- Limesaft, vand, sukker koges op, smages til med evt. mere sukker eller limesaft.
- Opvredet husblas kommes i og smeltes med.
- Bruges til at overtrække brombærrene.
- Kager lægges sammen med en mørdejsbund i bunden.
- Derefter kommes en portion chokoladeganache i en ring.
- I midten kommes lidt brombærmarmelade og toppes med en ny bund.
- Toppes med en rosette af hvid chokoladeganache og et frisk brombær og kakaonips og frysetørret brombær.