Minimedaljer med sprøde mørdejsbunde samt chokolade og brombær imellem. (©DR)

Kager med chokolade og brombær

Små hapsere med smag af chokolade og brombær

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdejsbunde

  • 600 g smør
  • 225 g flormelis
  • 750 g hvedemel
  • 3 stk. æg
  • 1 knivspids salt

Chokoladeganache

  • 4 blade husblas
  • 7 dl piskefløde
  • 450 g mørk chokolade
  • 1 stk. økologisk appelsin

Brombærmarmelade

  • 250 g brombær
  • 1 stk. lime
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. vand
  • 6 g malatin
  • 1 spsk. sukker

Hvid chokoladeganache

  • 300 g hvid chokolade
  • 4 dl fløde
  • 2 blade husblas

Til sammenlægning

  • 50 stk. friske brombær
  • 1 smule kakaonips
  • 1 smule frysetørret brombær
  • 0,5 dl limesaft
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 2 blade husblas

Fremgangsmåde

Lav mørdej

  1. Bland mel, flormelis og salt.

  2. Smuldr smørret i.

  3. Bind det hele sammen med æg og ælt kort til ensartet.

  4. Trilles til en kugle og sættes på køl.

  5. Rulles ud til ½ cm tykkelse.

  6. Udstikkes til 100 runde cirkler

  7. Bages ved 180 grader i ca. 10-12 minutter til de er gyldenbrune. 

Chokoladeganache:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand. 

  2. Kog fløden op til før kogepunktet. 

  3. Hak chokoladen.

  4. Riv skallen fra appelsin. 

  5. Kom den varme fløde over chokoladen og smelt den.

  6. Smelt husblassen i den lune chokolademasse. 

  7. Kom appelsinskal ved.

  8. Stilles på køl til den er helt stivnet.

  9. Når den er helt stivnet tages den ud af køleskabet.

  10. Ganachen gives en kort tur med elpisker til luftig, men stadig fast konsistens. Pas på ikke at overpiske – så skiller den.

  11. Kommes i sprøjtepose med rund tyl og klar til sammenlægning. 

Brombærmarmelade:

  1. Brombær, sukker og vand koges op.

  2. Smages til med limesaft og limeskal.

  3. Koges ind og tilsættes melatin og sukker og koger til en tyk marmelade.

  4. Stilles til side og køles.

  5. Blendes til ensartet 

Lav hvid chokoladeganache:

  1. Husblas udblødes i rigeligt koldt vand.

  2. Hak chokoladen fint, så der ikke er store stykker af chokolade og kommes i en skål.

  3. Fløden koges op i en gryde til lige før kogepunktet. 

  4. Kom den opvredne husblas i fløden, smelt husblassen heri og rør lidt rundt til alt husblassen er smeltet.

  5. Halvdelen af den varme fløde kommes ned i skålen med chokolade mens man rører rundt og chokoladen begynder at smelte.

  6. Den resterende fløde kommes i og der røres til al chokoladen er smeltet og der ikke er stykker af chokolade tilbage. 

  7. Sættes på køl. 

Sammenlægning:

  1. Husblas lægges i blød i rigeligt vand.

  2. Limesaft, vand, sukker koges op, smages til med evt. mere sukker eller limesaft.

  3. Opvredet husblas kommes i og smeltes med.

  4. Bruges til at overtrække brombærrene.

  5. Kager lægges sammen med en mørdejsbund i bunden.

  6. Derefter kommes en portion chokoladeganache i en ring.

  7. I midten kommes lidt brombærmarmelade og toppes med en ny bund.

  8. Toppes med en rosette af hvid chokoladeganache og et frisk brombær og kakaonips og frysetørret brombær.

Opskriften findes i samlingen

Mad med skønne brombær