Malou lavede disse cupcakes med små minikager ovenpå lavet af fondant i første afsnit af 'Juniorbagedysten'. (©DR)

Cupcakes med minikager på toppen - pistacie, rabarber og frosting

Disse cupcakes er pyntet med små minikager lavet af minimuffins eller formet i fondant, som giver den klassiske cupcake et sjovt løft.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Muffins

  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
    (stuetempererede)
  • 80 g hvedemel
  • 50 g pistaciekerner
    (usaltede)
  • 200 g rabarber

Frosting

  • 150 g blødt smør
  • 175 g flormelis
  • 150 g flødeost
  • Lidt lyserød pastafarve

Pynt

  • Brun fondant
  • Lyserød fondant
  • Guldflager til drys
  • Rød fondant
  • Grøn fondant

Fremgangsmåde

Muffins

  1. Ælt marcipan og sukker sammen. Tilsæt det bløde smør og pisk blandingen til det bliver lyst og cremet. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du pisker. Pisk dejen godt sammen til den bliver tyk, luftig, og lys i farven. Sigt hvedemel i dejen, og vend det forsigtig sammen.
  2. Rabarber, sukker og hvedemel vendes sammen i en skål. Pistaciekernerne blendes i en minihakker. Vend rabarberstykker og pistaciekerner i dejen og tag det i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i 8 silikoneforme + 4 små forme. Bag dine muffins ved 180 grader traditionel ovn. De 8 store bages i 25 min. og de 4 små bages i 15-20 min.
  3. Lad dine muffins køle af - helst i køleskab hvis der skal frosting på.

Frosting

  1. Pisk det bløde smør hvidt og luftigt med flormelis. Når det er hvidt og cremet, piskes en smule pastafarve i, alt efter hvor nuanceret den skal være. Derefter røres flødeosten i.
  2. Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl og pynt de lækre cupcakes.
  3. Stil dine cupcakes på køl, imens du forbereder pynten.

Pynt

  1. Små lagkager laves af 2 forskellige farver fondant, som udstikkes i én størrelse (3 brune og 2 lyserøde), hvorefter de lægges oven på hinanden som en lagkage. Derefter drysses der lidt guld flager på toppen, og der skæres et stykke af lagkagen.
  2. De 4 små cupcakes pyntes med lidt frosting og 2 kirsebær på toppen. Rul 8 bittesmå kugler rød fondant, som kirsebør. Tril så 8 små stilke, og saml kirsebærrene.
  3. Vupti, så har du små fine cupcakes.