Man kan hverken se eller smage, at kakaokagen her er sundere end den gennemsnitlige kage. (Foto: Jesper Glyrskov ©DR)

Kakaokage uden sukker og gluten

Hvem siger, at kager uden sukker er kedelige? Denne lækre kakaokage opfylder med garanti dine vådeste kagedrømme.

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 7 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kakaokage

  • 1 moden banan
  • 1/2 vaniljestang
    (kornene herfra (kan erstattes med vaniljepulver))
  • 3 æg
  • 4 spsk. smagsneutral olie
  • 4 spsk. honning
  • 65 g mandelmel
  • 50 g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 salt
    (lidt)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (kan erstattes med vaniljepulver). Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend.
  3. Kom dejen i en 18 cm springform med bagepapir og bag kagen i cirka 30-35 minutter.
  4. Når kagen er kølet helt af, kan den dekokereres med letpisket fløde og friske hindbær.