En lækker og sprød lille grøntsagssnack (©DR)

Kakiagé med chilimayo, avokadocreme, forårsløg og koriander

De sprøde grøntsagssnacks - kakiagé - som familie Gadtoft lavede som deres friterede snack i Maddysten. Kakiagérne serveres med chilimayo og avokadocreme og er den perfekte snack til en god aften.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kakiagé

  • 6 gulerødder
  • 2 løg
  • 1 squash
  • lidt hvedemel
  • lidt danskvand
  • salt og peber
  • olie til fritering

pynt

  • Frisk forårsløg og koriander

Avokadocreme

  • 1 avokado
  • ½ hvidløg
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 lime, saft heraf
  • salt og peber

Chilimayo

  • 1 æggeblomme
  • ca. 1 dl rapsolie
  • 1 tsk. sennep
  • 1-2 tsk. eddike
  • salt og peber
  • sriracha efter smag
  • kimchi sauce efter smag
  • ½ citron, saft heraf
  • 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

Chilimayo

  1. Rør en æggeblomme sej med salt, sennep og eddike. Massen piskes og olien hældes roligt og forsigtigt i løbende (ca. 1 dl i alt). 
  2. Når mayonnaisen er rørt, tilsmages den med de resterende ingredienser. Det er en smagssag, hvor stærk chilimayonnaisen skal være, så det er vigtigt hele tiden at smage på den.

Avokadocreme

  1. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor eller blender, og blendes til en fin og lind masse. Ønskes en mere grov avokadocreme, kan der eventuelt bruges en morter.

Kakiagé

  1. Riv alle grøntsagerne fint på et rivejern. Vrid dem fuldstændigt for væde, eventuelt i et viskestykke. Dup herefter også med køkkenrulle.
  2. Når grøntsagerne er så tørre som muligt, skal de dækkes af hvedemel. Der skal være hvedemel på hver grøntsag, men ikke for meget, da det kan ødelægge smagsindtrykket. 
  3. Krydr godt med salt og peber og hæld herefter danskvand over grøntsags/mel-blandingen. Danskvandens kulsyre bidrager til at kakiagéen bliver ekstra sprød. Dejen skal været let klistret, så det er muligt at forme de runde skiver af kakiagé, uden at de klistrer for meget på hænderne, eller ikke vil hænge sammen. 
  4. Herefter friteres grøntsagerne. De kan også tilberedes på en pande med en god mængde neutral olie, eller fryses ned til en anden dag.
  5. Hak koriander og forårsløg.
  6. Kakiagéen anrettes med chilimayo, avokadocreme, hakket koriander og forårsløg og snacken er klar til servering.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten