Det ligner næsten en roulade, men det er fisk og flæsk i dej. En klassisk finsk specialitet. (©DR)

Kalakukko - finsk indbagt fisk og flæsk

På rejsen til Finland prøver Price-brødrene kræfter med den finske madkultur. Her får du opskriften på den klassiske finske evergreen 'Kalakukko'. Det ligner næsten en roulade, men det er fisk og flæsk i dej. En klassisk finsk specialitet.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Dej

  • 4 dl vand
  • 7 dl rugmel
  • 3 dl hvedemel
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk. salt
  • smør til pensling

Fyld

  • 800 g heltning- eller aborrefilet
  • 500 g let saltet flæsk
  • 1 tsk. salt
  • 2-3 spsk. grødris

Fremgangsmåde

Rens fisken, skyl den og tør den godt.  

Til dejen blandes de to slags mel og saltet, smørret smuldres i og endelig vandet. Ælt til en fast dej. Rul dejen ud til en oval på et meldrysset bord. Drys lidt grødris ovenpå dejen. Læg derpå et lag fisk og drys med salt. Så et lag bacon. Endnu et lag fisk som saltes og endelig et lag bacon. Slå dejen om fyldet og knib sammenføjningerne godt sammen. Enderne bukkes op om og hele 'brødet' vendes med sammenføjningerne nedad.

Læg kalakukko’en på en bageplade og sæt det i en 200 grader varm ovn i 30-35 minutter.

Så tages den ud, pensles med smeltet smør, pakkes ind i bagepapir og derpå sølvfolie og sættes tilbage i ovnen ved 100 grader i min. 4 timer. Tag den så ud og lad den køle af under et viskestykke.

Man kan enten skære skiver af den eller skære hele toppen af, og forsyne sig med fisk og bacon samt lidt af skorpen.