Kaktus kan udelades fra opskriften, men det er en spændende og forfriskende tiltag! (©DR)

Kålsalat med kaktus og koriander

En nem og lækker kålsalat fra Arizona i USA med krydderurter og kaktus, som dog kan udelades, hvis man ikke lige kan finde en. Anne Hjernøes skønne opskrift fra programmet 'Anne og Anders i USA'.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 0,5-1 stk. spidskål
  • 0,25-0,5 stk. rødkål
  • 100 bæger kaktus
    (Er dog ikke nødvendigt for opskriften.)
  • 2 dl solsikkespirer
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 stk. rød, mild chilifrugt
  • 1 dl pecannødder
  • 2-3 stk. limefrugter
  • 3-4 spsk. flydende honning
  • 1 tsk. salt
    (Mængde alt efter smag.)

Fremgangsmåde

  1. Skær spidskål og rødkål så fint du kan. Skær alle piggene af kaktussen og skær den derefter i tern som blandes med kålen. 
  2. Tilsæt grofthakkede krydderurter, finthakket chilifrugt der er renset for kerner, samt hakkede pecannødder. 
  3.  Smag salaten til med rigelige mængder limesaft, skal og honning, samt salt efter smag.