Mørt kalvekød og veltilberedte grøntsager til. En flot gæsteret. (©DR)

Kalvemørbrad med rødbedeglace og grønt

Mør kalvemørbrad, rødbedeglace og stegt selleri og forårsløg. Så simpel kan en flot gæstemiddag laves og stadig smage fantastisk.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g kalvemørbrad, afpudset
  • 500 g rødbeder
  • 2 løg
  • 1 dl fond
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 knoldselleri
  • 2 løg
  • 1 bundt frisk timian

Fremgangsmåde

Kalvemørbrad

  1. Krydr mørbraden med salt og peber.
  2. Brun mørbraden af på en pande med olie. Læg mørbraden i et fald med to halve løg.
  3. Kom mørbraden i oven i 15 minutter ved 180 grader (kernetemperaturen skal være mellem 56-58 grader).

Rødbedeglace

  1. Juice rødbederne og kog saften ind sammen med to løg og fond.
  2. Når glacen har den rette konsistens tages løgene fra.

Grønt

  1. Sellerien skæres i serveringspassende blokke, og koges møre i saltet vand.
  2. Sellerien steges af på panden i smør, og pensles med lidt af rødbedeglacen for en flot farve.
  3. Forårsløgene lægges på panden med en del smør og steges langsomt møre.

Anretning

  1. Lad kødet hvile i 15 minutter og skæres det derefter i 1 centimeter tykke skiver.
  2. Skil de bagte løg fra hinanden og brug kun de møre skåle.
  3. Anret ligeledes forårsløgene, løg og knoldselleri på tallerkenen.
  4. Pynt med frisk timian og ekstra glace. 

Opskriften findes i samlingen

Maddysten