Kalvetatar på sprødt hvedebrød er en lækker snack eller forret. (©DR)

Kalvetatar med hvedeøl, sennepsmayo og øl-syltede løg

Her en festlig snack, der passer godt sammen med øl. Frisk tatar af kalvekød kommes på sprødt brød og forkæles med sennepsmayo, syltede løg og friske urter. Opskriften på den fine forret lavede kok Adam Aamann i programmet Madmagasinet, som handlede om specialøl.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Kalvetatar

  • 300 g afpudset okseinderlår
    (dvs. uden fedt og sener)
  • 2-3 spsk. hvedeøl eller pilsner
  • 1 spsk. grov sennep
  • 2 spsk. olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber

Ølsyltede løg

  • 3-4 stk. skalotteløg
  • 1/2 dl rørsukker
  • 1 dl eddike
  • 1 dl pilsner eller hvedeøl
  • 1 tsk. salt

Sprøde brød

  • 1/2 flute eller mindre brød
    (gerne daggammelt)
  • 1-2 spsk. olivenolie

Senneps-mayo

  • 1 1/2 dl hjemmerørt mayonaisse
  • 1 1/2 spsk. grov dijonsennep

Anretning

  • 1 dl plukket kørvel
  • 1 dl klippet karse

Fremgangsmåde

Kalvetatar

  1. Kør kødet igennem en kødhakker på finest mulige indstilling. Hvis ikke du har en kødhakker, så skær kødet i tynde skiver, dernæst i strimler og skær til sidst i bittesmå tern med en meget skarp kniv.
  2. Rør det hakkede kød med finthakket skalotteløg, øl, grov sennep og olivenolie.  
  3. Smag til med salt og rigeligt peber.  
  4. Sæt evt. på køl, men lad det ikke stå mere end en halv time før anretning.


Ølsyltede løg

  1. Kog alt undtagen løg op.
  2. Skær løgene i aflange strimler.
  3. Kom dem i et sylteglas, hæld den varme lage over, og lad de syltede løg trække på køl natten over.


Sprøde brød

  1. Skær brødet i tynde skiver med en skarp kniv - størrelsen på skiverne skal være mundrette (ca. 24 stk. ca. 3x3 cm). 
  2. Sæt dem på en bageplade og pensl med olivenolie. Bag dem sprøde i ovnen ved 150 grader i ca. 12-15 minutter.


Senneps-mayo

  1. Rør mayo med sennep. Se opskrift på en hjemmerørt mayo her.
  2. Smag til og kom på en lille sprøjtepose.


Anretning

  1. Fordel tataren på de sprøde brød.
  2. Kom med sprøjteposen en klat eller to af mayonnaisen på hvert brød.  
  3. Slut af med syltet løg, kørvel og karse. 
  4. Server.