Lav retten med det krydrede kamelkød eller prøv med okse, kalv eller lam i stedet. (©DR)

Kamel bbq med squash og krydderier

Har du svært ved at skaffe kamel, ligesom jeg havde i Oman? Ja så må du bruge okse, kalv eller lam i stedet. Det smager mindst ligeså godt og er sikkert lidt mere mørt.

Vend kamelkødet med krydderiblandingen og lad det trække en times tid eller to. Læg evt. træspiddene i vand i en times tid før brug.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 kg kamel i tern
  • 4-5 spsk. omanikrydderi
    (brug evt. garam masala eller ras el hanout)
  • 2 squash
  • 1/2 dl koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 pakke træspid

Fremgangsmåde

  1. Skær de to squash i stykker og træk dem på spid sammen med kamelkødet.
  2. Drys med lidt salt og dryp med olie. 
  3. Grill kødet til det er godt stegt og begynder at tage farve.