Flot og hyggelig juleslik for hele familien - både at lave og spise. (©DR)

Kandiserede æbler med hasselnød, hindbær og pistacie

Smukke og velsmagende kandiserede æbler med sprødt drys af hasselnødder, pistacie og syrlig hindbær. Æblerne dyppes i karamelliseret sukker og får en sød og sprød overflade. Det perfekte juleslik der både er sjovt at lave og smager dejligt.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 600 g sukker
  • 50 g glukose
  • 30 g hasselnødder
  • 10 g frysetørret hindbær
  • 20 g pistacienødder
    (usaltede)
  • spyd i træ

Fremgangsmåde

  1. Vand, sukker, glukosesirup varmes op i en gryde til 152 grader - brug et termometer.
  2. Bland hakkede hasselnødder, frysetørret hindbær og pistacienødder på en tallerken.
  3. Stik træspyddene i æblerne. Dyp æblet i sukkermassen og dernæst i nøddeblandingen. Lad dem køle. Så er de klar til spisning. 
  4. OBS: De kandiserede æbler skal helst spises kort efter tilberedning. De kan ikke holde sig pæne til dagen efter.


Opskriften findes i samlingen

Jul - med Timm, Markus og Katrine