Kanelbrød med remonce og rosioner (©DR)

Kanelbrød

Mangler du fornyelse til kagebordet? Kanelbrød er hurtigt at lave og har en dejlig smag af kanel. Til kanelbrødet skal laves af festbolledej, som du også finder opskriften på, her på hjemmesiden.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 1 stk. festbolledej

Remonce

  • 150 g blødt smør
  • 3 dl sukker
  • 1,5 spsk. kanel
  • 2 tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmåde

  1. Rør remoncen sammen. 
  2. Form dejen til to flade firkanter, smør den med remonce og evt. 100 g. rosiner.  
  3. Rul sammen og luk pakkerne så remoncen ikke kan løbe ud. Kom dejen i to rugbrødsforme foret med bagepapir. 
  4. Lad brødene hæve til de er helt blævrende, og bag ved 200 grader til de er godt gennembagt, ca 25-30 minutter. Men prøv med en tør træpind, når tiden er gået, og se om der hænger dej ved. Hvis dette er tilfældet, skal de have lidt længere.