Kanelkage er den perfekte kage til mange mennesker - den kan holde sig i flere dage, så du kan nemt lave den dagen før og stadig servere den mest svampede kage for dine gæster! (Foto: American Heritage Chocolate ©Unsplash)

Kanelkage med kaffeglasur

En klassiker til klassens time, fødselsdagen eller bare fordi. Kanelkagen skuffer aldrig! Og med den mørke og nemme kaffeglasur går den fra at være god til at være helt uimodståelig. Opskriften giver 8-10 stykker kage.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kage

  • 125 g smør
  • 200 spsk. sukker
  • 2,5 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. kanel
  • 2 tsk. natron
    (eller 4 tsk. bagepulver)
  • 250 g hvedemel
  • 3 dl kærnemælk

Glasur

  • 50 g smør
  • Cirka 200 g flormelis
  • 1/2 dl stærk kaffe
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. ren kakaopulver

Fremgangsmåde

Kage

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
  2. Smelt smørret (de 150 g), og bland det godt sammen med sukkeret i en stor skål.
  3. Tilføj kærnemælk, vaniljesukker, kanel og natron/bagepulver – pisk sammen med en elpisker, til dejen er jævn.
  4. Tilføj herefter melet lidt efter lidt, mens du pisker. Dejen skal være fugtig og ensartet uden klumper.
  5. Smør en form eller bradepande med smør eller beklæd den med bagepapir – formen skal cirka være 20x20 centimeter, så kagen ikke bliver for tynd. Så fordeles dejen i formen.
  6. Bag kagen i den forvarmede ovn i cirka 20-30 minutter – det kommer an på tykkelsen af din kage og din ovn. For at tjekke, om den er færdig, kan du stikke en gaffel i kagen – hvis du får dej med på gaffel er den ikke færdig.
  7. Tag kagen ud, når den er færdigbagt, og lad den køle af – gerne udenfor formen.

Glasur

  1. Hæld alle ingredienserne til glasur i en gryde.
  2. Under omrøring smeltes det ved jævn varm, til du får en glat glasur.
  3. Tilsæt lidt mere kaffe, hvis den er for tynd, eller lidt mere flormelis, hvis den er for tynd. Den må gerne være så tyk, at den kan smøres ud i et jævnt lag og ikke løber ned af siden af kagen.
  4. Hæld glasuren på den afkølede kage og smør ud.

Kagen skal opbevares ved stuetemperatur og kan sagtens laves dagen før, du skal spise den. Den holder sig fint i 3-4 dage i film, en plastikpose eller en plastikbøtte.