Kanelkage med kaffeglasur
En klassiker til klassens time, fødselsdagen eller bare fordi. Kanelkagen skuffer aldrig! Og med den mørke og nemme kaffeglasur går den fra at være god til at være helt uimodståelig. Opskriften giver 8-10 stykker kage.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kage
- 125 g smør
- 200 spsk. sukker
- 2,5 tsk. vaniljesukker
- 3 tsk. kanel
-
2 tsk.
natron
(eller 4 tsk. bagepulver)
- 250 g hvedemel
- 3 dl kærnemælk
Glasur
- 50 g smør
- Cirka 200 g flormelis
- 1/2 dl stærk kaffe
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. ren kakaopulver
Fremgangsmåde
Kage
- Start med at tænde ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Smelt smørret (de 150 g), og bland det godt sammen med sukkeret i en stor skål.
- Tilføj kærnemælk, vaniljesukker, kanel og natron/bagepulver – pisk sammen med en elpisker, til dejen er jævn.
- Tilføj herefter melet lidt efter lidt, mens du pisker. Dejen skal være fugtig og ensartet uden klumper.
- Smør en form eller bradepande med smør eller beklæd den med bagepapir – formen skal cirka være 20x20 centimeter, så kagen ikke bliver for tynd. Så fordeles dejen i formen.
- Bag kagen i den forvarmede ovn i cirka 20-30 minutter – det kommer an på tykkelsen af din kage og din ovn. For at tjekke, om den er færdig, kan du stikke en gaffel i kagen – hvis du får dej med på gaffel er den ikke færdig.
- Tag kagen ud, når den er færdigbagt, og lad den køle af – gerne udenfor formen.
Glasur
- Hæld alle ingredienserne til glasur i en gryde.
- Under omrøring smeltes det ved jævn varm, til du får en glat glasur.
- Tilsæt lidt mere kaffe, hvis den er for tynd, eller lidt mere flormelis, hvis den er for tynd. Den må gerne være så tyk, at den kan smøres ud i et jævnt lag og ikke løber ned af siden af kagen.
- Hæld glasuren på den afkølede kage og smør ud.
Kagen skal opbevares ved stuetemperatur og kan sagtens laves dagen før, du skal spise den. Den holder sig fint i 3-4 dage i film, en plastikpose eller en plastikbøtte.