Den perfekte eftermiddagssnack til når det skal gå hurtigt, men stadig skal være hjemmelavet og lækkert. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Kanelknækbrød

Disse lækre kanelknækbrød tilfredsstiller ikke bare den søde tand, de er også super hurtige og nemme at lave. Derudover er de lavet med fuldkornsmel, så de mætter.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 75 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 40 g hvedemel
  • 1 dl blandede kerner, eks. græskar- eller solsikkekerner
  • 1 tsk. kanel
  • 4 spsk. olie
  • 1,5 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 3/4 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Mel, kanel, sukker, salt, bagepulver, olie, kerner og vand blandes i en skål og røres sammen.
  2. Vend blandingen ud mellem to stykker bagepapir, hvorefter den rulles ud så tyndt som muligt (omkring 2 mm).
  3. Herefter skæres knækbrødene ud med en kniv eller en pizzaskærer i ønskede størrelse firkanter.
  4. Sæt bagepladen i ovnen og bag knækbrødene i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft.
  5. Når knækbrødene er afkølede, er de klar til at blive spist.