Lækkert wienerbrød til morgenmaden. (©DR)

Kanelsnegle med rom og tofarvede croissanter

Skal du lave lækkert wienerbrød til morgenbordet? Så prøv disse lækre kanelsnegle med rom i eller de flotte tofarvede croissanter, som Lisette lavede i 6. sæson af 'Den store bagedyst'.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Wienerdej

  • 1000 g hvedemel
  • 25 g salt
  • 120 g sukker
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 5 dl mælk
  • 60 g gær
  • 500 g smør
  • 2 spsk. rød frugtfarve

Remonce

  • 50 g marcipan
  • 125 g brun farin
  • 125 g blødt smør
  • 10 g sirup
  • 10 g kanel
  • 20 dråber romessens

Fremgangsmåde

Wienerdej

  1. Tænd ovnen på 200ºC .
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt smør (50 g). Gnid det kort ind med fingrene. Brug røremaskine med dejkrog på lav hastighed. Tilsæt æg og mælk. Skru op for hastigheden.
  3. Tilsæt gær smuldret med fingrene og rør med røremaskinen på høj hastighed til dejen er fast. Tag en lille del af dejen fra for at farve denne rød. Den resterende dej æltes til en firkant, pakkes ind i film og stilles på køl i 20 minutter. 
  4. Sørg for at den firkantede dej har samme størrelse som det bankede smør. Læg smørret ovenpå dejen men så det danner en stjerneform og lav mærker med en kniv i dejen.
  5. Fjern smørret og udrul dejhjørnerne. Læg smør tilbage på dejen og pak smørret ind som en kuvert. Rul dejen ud så den bliver ca 1 cm tyk.
  6. Fold 3 gange og læg på køl i 20 minutter igen. Dette gøres i alt 3 gange. 
  7. Efter 3. udrulning, indpakning og afkøling udrulles dejen i et ca 4 mm tykt lag. På halvdelen af dejen rulles den røde dej med op på toppen. 
  8. Skær den røde del af dejen ud i trekanter. Skær hakker i bunden af trekanterne. Læg chokoladestykker ind i dejen.
  9. Rul croissanterne sammen og pensl dem med æg. Lad dem hæve i 30 minutter og pensl dem med æg igen.
  10. Bag dem i ovnen i 15 minutter .

Sneglene

  1. Den udrullede dej (4 mm tyk) pensles med remonce-creme, men lad det øverste af dejen være uden remonce.
  2. Rul dejen sammen som en roulade.
  3. Skær otte snegle ud af dejen og vend snippen uden remonce ind under sneglen og op i midten. 
  4. Bag sneglene i ovnen i ca 15 minutter. 

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 4)