(©DR)

Krydrede kanelsnegle - Mette Blomsterbergs opskrift

Børnene kan være med i køkkenet, når der skal bages bløde kanelsnegle med en tyk, hvid glasur. Denne lækre og nemme opskrift på kanelsnegle er fra konditor Mette Blomsterbergs program Det Søde Liv. Velbekomme.

Dejen skal hæve i alt ca. 40 minutter

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Gærdej

  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 4 stk. æg
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 100 g rørsukker
  • 0,5 spsk. salt
  • 200 g smør
  • 600 g hvedemel
    (Eller til det passer, at dejen er glat og smidig)

Remonce

  • 250 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 2 stk. æggeblommer
  • 1 tsk. rapsolie
    (eller anden neutral olie)

Fremgangsmåde

  1. Bland gærdejen:
    Gæren smuldres i en stor skål og blandes med æg, vanilje, kanel, kardemomme, ingefær og rørsukker. Lun sødmælken og bland den sammen med salt. Bland lidt mel med og tilsæt smørret. Tilsæt mere mel og ælt det hele til en glat og smidig dej. Ælt dejen op til en stor kugle, der lægges i mel på bordet.

  2. Når dejen har hvilet ca. 15 minutter, udrulles den i et kvadrat på ca. 50 X 40 cm. Når du ruller dejen ud, skal du sørge for at begrænse mængden af mel. Børst også overflødigt mel væk fra dejen, når du er færdig med udrulningen.

  3. Lav remoncen og rul dejen sammen:
    Rør smørret godt med rørsukker og stødt kanel. Man kan eventuelt piske med en håndmikser. Stryg remoncen ud over hele dejen med en palet og rul dejen sammen som en roulade på den smalle led.

  4. Smør lave aluminiumsforme ca. 6 cm i diameter med neutral olie. Skær rouladen i 1½ cm. tykke skiver. Læg dem straks i de smurte forme. Sneglene skal nu hæve på en bageplade et dejligt lunt sted, til de er hævet til næsten dobbelt størrelse - det tager minimum 35 minutter, afhængigt af rummets temperatur.

  5. Pensl kanelsneglene med sammenpiskede æggeblommer. Bages ved 185 grader, til de er let gyldne, ca. 15 - 18 minutter. 

    TIP: Kanelsneglene kan sagtens spises, som de er, men du kan også blande en tyk hvid glasur af flormelis og lidt vand og hælde ud over.