Kanin i dijonsennep
Kaninstykkerne er i denne opskrift smurt ind i dijonsennep og serveres med spätzle, som er tyske nudler.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 kanin på ca 1½ kg
- 150 g dijonsennep
- 200 g champignoner
- 4-5 stk. tykke skiver bacon
- 200 g skalotteløg
- 3-4 fed hvidløg
- 150 g smør
- 2,5 dl hvidvin
- 1 dl piskefløde
-
0,5 stk.
citron
(saften derfra)
- 1 stk. krydderbuket af persille, timian og laurbær
Spätzle
- 4 kopper mel
- 4 stk. æg
- 2 kopper vand
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Partér kaninen i passende stykker eller bed slagteren om at gøre det. Køber man kanin i supermarkedet, er den som regel skåret ud i forvejen. Stykkerne krydres med salt og peber og smøres grundigt med sennep. Det er vigtigt at bruge frisk sennep, ellers går det ud over velsmagen. Når kaninstykkerne er smurt ind, sættes de til side.
- Derpå pilles skalotteløgene, de skal hele i retten. Champignonerne renses, og de må godt deles i halve eller kvarte alt efter størrelsen. Hvidløgsfeddene skal ikke pilles. Bacon skæres i mindre stykker. Så smelter man smørret i en gryde, gerne den sorte af støbejern, og når det er bruset af, kommer man kaninstykker, løg, hvidløg, flæsk og krydderbuket i gryden og bruner det hele ved jævn varme, mens man vender flittigt på det. Pas på ikke at stikke i kødet, så saften løber ud, og det bliver tørt.
- Når alt er smukt brunet efter et kvarters tid, koges gryden af med hvidvinen. Tilsæt champignonerne og læg låg på gryden. Skru ned for blusset og lad retten simre videre i ca. 30 minutter. Så fiskes kaninstykker, bacon og grøntsager op, og det hele holdes varmt. Krydderbuketten smides ud, og piskefløden kommes i gryden. Lad det koge igennem og smag saucen til med citronsaft og evt. mere salt, peber og sennep.
- Kom kanin og grøntsager tilbage i gryden, varm det igennem og server retten rygende varm. Hertil kan man servere spätzle eller en god kartoffelmos.
Spätzle
- Kom melet i en skål, rør æg, vand og salt grundigt i. Dejen må ikke være fast, men heller ikke for flydende. Bred dejen ud (evt. ved hjælp af en kagerulle) på et melet skærebræt og ”skrab” små, tynde flager ned i en gryde med kogende, saltet vand. Når de kommer op til overfladen er de færdige.
- Vend spätzle i brunet smør inden servering.