Denne smagfulde kantarelsauce kan ophæve enhver ret, men den egner sig specielt godt sammen med noget lækkert kød. (Foto: Scanpix ©Scanpix)

Kantarelsauce - Årets Bedste Sauce 2006

Denne lækre kantarelsovs vandt Danmarksmesterskabet i sauce 2006. Her får du opskriften, så du selv kan lave saucen, der kan pifte et lækkert måltid eller et stykke kød op.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g rengjorte kantareller
  • 2 stk. finthakkede skalotteløg
  • 10-15 stk. små tern af rodpersille
  • 2 dl vand
  • 5 spsk. kalvefond
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • rigeligt friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Svits skalotteløg og rodpersilletern i lidt smør i en gryde.
  2. Kom vand og kalvefond ved, og kog det kraftigt ind. Si fonden, og gem den.
  3. Svits kantarellerne i lidt smør, og kom hvidvin samt den indkogte fond ved. Lad det koge ved svag varme i fem minutter.
  4. Tilsæt så fløden, og lad det simre til det bliver cremet. Smag til med salt og rigeligt med friskkværnet peber.

(Kilde: Madens Verden)