Bagt cheesecake - ungarsk Kapros Túró Lepény - smager fantastisk her efter Tobias Hamann-Pedersens opskrift. (©DR)

Kapros Túró Lepény fra Makó/Ungarn

Kapros Túró Lepény er en ungarsk specialitet, der minder om en bagt cheesecake. Denne opskrift laver Tobias Hamann-Pedersen dog med lokal landost, svinefedt og dild. Især bedstemødre har ry for at kreere en velsmagende Kapros Túro Lepény. Ungarerne kender tærten så godt, at de ville kunne smage, om den er lavet af et familiemedlem.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Bund

  • 250 g mel
  • 100 g svinefedt - palmin
  • 40 g sukker
  • 2 stk. æggeblommer
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 knivspids salt

Fyld

  • 400 g ricottaost
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. semulje - mannagryn
  • 2 stk. æg
  • 2 bundt dild
  • 1 stk. citron

Smørelse

  • 3 spsk. creme fraiche
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. Mel og svinefedt/palmin røres godt på en håndmikser, indtil det danner ’smulder’. Tilsæt så sukker, en æggeblomme ad gangen, creme fraiche og salt og rør godt. Dejen pakkes ind i film og sættes på køl. Riv skallen af citronen og bland alle ingredienserne til fyldet sammen.

  2. Dejen rulles ud til en ca. 30x40 cm bradepande, og fyldet fordeles over bunden.

  3. Ovnen varmes op til 180 grader, og kagen sættes ind i ca. 40 minutter, til den er let gylden på toppen.

  4. Ingredienser til smørelsen blandes og fordeles over kagen, når de 40 minutter er gået. Kagen bager videre i ca. 20-25 minutter til den er karamelfarvet gylden på toppen.